Μειώθηκαν οι νέες αιτήσεις  για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, καθώς η ζήτηση για εργάτες και οι απολύσεις μειώνονται.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 215.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαΐου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 220.000 αιτήσεις την τελευταία εβδομάδα.

ΗΠΑ: Σε υψηλό 8 μηνών οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

Η αγορά εργασίας επανεξισορροπείται σταθερά μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά 525 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα από τον Μάρτιο του 2022 για να επιβραδύνει τη ζήτηση στη συνολική οικονομία, σύμφωνα με το Reuters.

Τα πρακτικά της  τελευταίας συνεδρίασης  της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ  έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι «η ζήτηση και η προσφορά στην αγορά εργασίας, συνέχιζαν να ισορροπούν καλύτερα, αν και με βραδύτερο ρυθμό». Ωστόσο σημείωσαν ότι οι συνθήκες έχουν «παραμείνει γενικά σφιχτές».

Η Fed έχει διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο μίας ημέρας στο τρέχον εύρος 5,25%-5,50% από τον Ιούλιο. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές αναμένουν ότι η πρώτη μείωση επιτοκίων θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Οι λεγόμενες συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 8.000 σε εποχικά διορθωμένα 1,794 εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 11 Μαΐου, σύμφωνα με την έκθεση αποζημιώσεων.

Οι μειώσεις των θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκαν πρόσφατα και τους τελευταίους έξι μήνες οι αιτήσεις ανεργίας κυμαίνονταν σε ένα αρκετά στενό εύρος ιστορικά χαμηλών επιπέδων. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η αγορά εργασίας ψύχεται, συμπεριλαμβανομένης της επιβράδυνσης των προσλήψεων από τους εργοδότες στην τελευταία έκθεση για την απασχόληση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή