Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων βρίσκεται το χρηματιστήριο Αθηνών, με την πτώση του όμως να έρχεται σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλών συναλλαγών, οι οποίες μάλιστα εστιάζουν σε επιλεγμένους τίτλους

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,77% στις 1.470,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 36,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,79% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.561,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 1,13% στις 1.291,78 μονάδες.

Χαμηλά οι συναλλαγές

Μπορεί η αγορά να δείχνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως την κυριαρχία των πωλητών, εν τούτοις το χαμηλό επίπεδο του τζίρου δείχνει και την επιφυλακτικότητα των αγοραστών. Προκαλεί εντύπωση μάλιστα ότι η αγορά χρειάστηκε σχεδόν τρεις ώρες συνεδρίασης για να διακινήσει λίγο πάνω από 7 εκατ. τεμάχια, με τον τζίρο να μην έχει ξεπεράσει καν τα 40 εκατ. ευρώ στα μισά της διαπραγμάτευσης.

Η μίνι διόρθωση που βγάζει η αγορά δεν δείχνει να απειλεί την ημερήσια ανοδική κίνηση, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance, ο οποίος επισημαίνει ότι λογικά μας «λείπει» ακόμη μια κίνηση υψηλότερα στη ζώνη των 1.535 – 1.540 μονάδων.

Στις επόμενες συνεδριάσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αισθητή αλλαγή στα ημερήσια stops που θα έρθουν πολύ κοντά, προσθέτει. Η αγορά συνεχίζει να είναι «των μετοχών» και όχι «του γενικού δείκτη» μιας και αποτελέσματα και επιχειρηματικές κινήσεις δίνουν τον τόνο σε επιμέρους τίτλους ανοδικά ή πτωτικά χωρίς να βλέπουν τον δείκτη, αναφέρει ο κ. Ζαχαράκης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, το ρόλο των πρωταγωνιστών της πτώσης παίρνουν σήμερα οι Cenergy και Motor Oil (σε αντίθεση με χθες), με τους τίτλους να χάνουν 2,22% και 2,10% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Βιοχάλκο, Alpha Bank, Eurobank, Jumbo, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, Τιτάν, Μυτιληναίος, Εθνική, Πειραιώς, Λάμδα, Coca Cola, Quest, Σαράντης, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ και ΟΤΕ, με την Τέρνα Ενεργειακή να μην έχει μεταβολή. Θετικά, από την άλλη, κινούνται οι Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών