Σε πτωτική τροχιά βρίσκεται σήμερα το Xρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας πλέον και το διεθνές αρνητικό κλίμα που έχει τροφοδοτηθεί από τις αλλαγές των προσδοκιών για τη νομισματική πολιτικών των ΗΠΑ, ενώ χάνει και το πρώτο επίπεδο των στηρίξεών του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,53% στις 1.473,85 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 8,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,58% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.568,89 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 1% στις 1.293,44 μονάδες.

Αρνητικές διεθνείς επιρροές

Μετά την αδυναμία που επέδειξε ο γενικός δείκτης να διαπεράσει με αποφασιστικότητα τον στόχο των 1.500 μονάδων, πλέον παραδίδεται στους πωλητές χάνοντας την πρώτη στήριξη των 1.480 μονάδων, καθώς και το διεθνές περιβάλλον δεν βοήθησε στο να γίνει, τουλάχιστον άμεσα, μια νέα προσπάθεια. Πλέον το επόμενο επίπεδο στήριξης είναι στις 1.460 μονάδες, αν και υπάρχουν κάποιες αγοραστικές κινήσεις που υψώνουν κάποια αναχώματα σε αρκετούς τίτλους.

Όπως απέδειξαν όμως οι διεθνείς αγορές, ο τόνος λαμβάνεται και επισήμως από τη Federal Reserve, η οποία δεν δείχνει διαθέσεις να προχωρήσει σύντομα σε μειώσεις επιτοκίων. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν ο πληθωρισμός παραμένει αρκετά πάνω από το στόχο της και η οικονομία δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Και οι αγορές υποχρεώνονται πλέον να ρίξουν τις προσδοκίες τους, παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται ευρέως να κάνει την πρώτη μείωση των επιτοκίων της στις 6 Ιουνίου.

Πέραν των τελευταίων αναταράξεων όμως, οι διεθνείς αγορές διορθώνουν από τα ιστορικά ή πολυετή υψηλά τους και το ΧΑ δείχνει να κρατά μια ικανοποιητική απόσταση από τα υψηλά 13 ετών. Επομένως το διακύβευμα της ερχόμενης εβδομάδας προφανώς είναι να διατεθεί εκ νέου στο ταμπλό η ρευστότητα που εξασφαλίζεται αυτές τις ημέρες και να μην μείνει επί μακρόν εκτός.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι απώλειες σε Cenergy, Eurobank, Alpha Bank, Motor Oil, Aegean, Πειραιώς και Βιοχάλκο ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, Μυτιληναίος, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, Autohellas, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Quest, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και ΕΛΧΑ, χωρίς όμως καμία να κινείται με κέρδη άνω του 0,6%. Χωρίς μεταβολή είναι η Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών