Οι αλλαγές που κάνει η Disney οδηγούν σε απολύσεις προσωπικού και η Pixar Animation Studios είναι η πρώτη που επηρεάζεται καθώς απολύει περίπου το 14% του εργατικού της δυναμικού, δηλαδή περίπου 175 εργαζόμενους.

Η Pixar θα απολύσει περίπου 175 υπαλλήλους, δηλαδή περίπου το 14% του εργατικού δυναμικού του στούντιο, δήλωσε εκπρόσωπος της μητρικής εταιρείας Walt Disney  στο CNBC. Οι περικοπές έρχονται καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Μπόμπ Ιγκερ (Bob Iger) εργάζεται προς την κατεύθυνση της γενικότερης εντολής του να επικεντρωθεί στην ποιότητα του περιεχομένου της και όχι στην ποσότητα.

Disney: Περιόρισε τις ζημίες και ξέπερασε τις προσδοκίες της αγοράς

Οι απολύσεις έπληξαν άλλες επιχειρήσεις της Disney πέρυσι, αλλά οι περικοπές της Pixar καθυστέρησαν λόγω των χρονοδιαγραμμάτων παραγωγής. Αρχικά, είχε αναφερθεί ότι θα απολυόταν το 20% των εργαζομένων του στούντιο κινουμένων σχεδίων.

Ο Ίγκερ, ο οποίος επέστρεψε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στα τέλη του 2022, προσπαθεί να αντιστρέψει τα προβλήματα της εταιρείας στο box office, τα οποία προκλήθηκαν τόσο από τις αποφάσεις της εταιρείας για το περιεχόμενο όσο και από τους περιορισμούς της πανδημίας.

Ενώ η Disney έχει σημειώσει μικτή εισπρακτική επιτυχία με διάφορα franchise, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, η εταιρεία δυσκολεύεται να κάνει τα κινούμενα σχέδιά της να έχουν απήχηση στο κοινό.

Οι συνέπειες της πανδημίας

Όταν οι κινηματογράφοι έκλεισαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Disney προσπάθησε να γεμίσει με περιεχόμενο τη νεοσύστατη υπηρεσία streaming της εταιρείας Disney+, σπαταλώντας τις δημιουργικές ομάδες της και στέλνοντας τις κινηματογραφικές ταινίες κατευθείαν στο ψηφιακό σύστημα.

Η απόφαση αυτή εκπαίδευσε τους γονείς να αναζητούν τους νέους τίτλους της Disney στο streaming και όχι στους κινηματογράφους, ακόμη και όταν η Disney επέλεξε να επιστρέψει τις ταινίες της στη μεγάλη οθόνη.

Επιτείνοντας τα δεινά της Disney, πολλά μέλη του κοινού άρχισαν να αισθάνονται ότι το περιεχόμενο της εταιρείας είχε γίνει υπερβολικά υπαρξιακό και ασχολούνταν υπερβολικά με κοινωνικά θέματα που δεν ήταν προσιτά στα παιδιά.

Ως αποτέλεσμα, καμία ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney από την Pixar ή την Walt Disney Animation δεν έχει αποφέρει περισσότερα από 480 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office από το 2019.

Για σύγκριση, λίγο πριν από την πανδημία, το «Coco» απέφερε 796 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ το «Incredibles 2″ συγκέντρωσε 1,24 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και το “Toy Story 4” απέσπασε 1,07 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μελόνι: Χωρίς εμπλοκή των χωρών της ΕΕ το δάνειο της Ουκρανίας από τη G7
Επικαιρότητα |

Μελόνι: Χωρίς εμπλοκή των χωρών της ΕΕ το δάνειο της Ουκρανίας από τη G7

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε ότι το δάνειο των περίπου 50 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία έχει ήδη ανακοινωθεί και θα διατεθεί από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Βρετανία, αλλά και την Ιαπωνία