Την ξεκάθαρη υποστήριξή του στη Disney και τον διευθύνοντα σύμβουλό της Μπομπ Ίγκερ, εξέφρασε ο Τζορτζ Λούκας, στη διαμάχη του με τον επενδυτή Νέλσον Πελτζ.

Ο δημιουργός της θρυλικής σειράς ταινιών Star Wars και ένας από τους μεγαλύτερους μεμονωμένους μετόχους της Disney δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στην ηγεσία της εταιρείας στη μάχη που δίνει
εναντίον του Πελτζ, του οποίου το hedge fund Trian Partners, προσπαθεί να καταλάβει δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο.

Disney: Επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην εταιρεία παραγωγής του Fortnite

«Η δημιουργία μαγείας δεν είναι για ερασιτέχνες», δήλωσε ο Λούκας και πρόσθεσε: «Παραμένω σημαντικός μέτοχος επειδή έχω πλήρη πίστη και εμπιστοσύνη στη δύναμη της Disney και των ικανοτήτων του Μπομπ Ίγκερ για να αυξήσει την μακροπρόθεσμη αξία της εταιρείας. Ψήφισα όλες τις μετοχές μου για τους 12 διευθυντές της Disney και προτρέπω τους άλλους μετόχους να πράξουν το ίδιο».

Από αριστερά, ο Μπομπ Ίγκερ, ο εμβληματικός «κακός» του Star Wars, Νταρθ Βέιντερ, και ο Τζορτζ Λούκας

Η διαμάχη

Η Trian και ένα άλλο hedge fund, η Blackwells Capital, προσπαθούν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη των μετόχων για να κερδίσουν θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο και να αμφισβητήσουν τη στρατηγική του Ίγκερ να αυξήσει την τιμή της μετοχής της εταιρείας.

Ο Πελτζ και το πρώην στέλεχος της Marvel Isaac «Ike» Perlmutter θέλουν η Disney να βρει έναν ξεκάθαρο διάδοχο του Ίγκερ, να ενισχύσει τα περιθώρια των υπηρεσιών streaming της εταιρείας και να βελτιώσει την παραγωγή από τα στούντιο της.

Η μάχη αναμένεται να είναι η πιο ακριβή στην ιστορία του διοικητικού συμβουλίου της Disney. Η εταιρεία και τα hedge funds θα μπορούσαν να ξοδέψουν περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια ενόψει της ψηφοφορίας των μετόχων της 3ης Απριλίου για μάρκετινγκ, διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πελτζ είχε δηλώσει πέρυσι ότι σχεδίαζε να προτείνει τον εαυτό του και τον πρώην οικονομικό διευθυντή της Disney Jay Rasulo στο διοικητικό συμβούλιο της Disney.

Τα σχέδια του Ίγκερ

Ο Τζορτ Λούκας, 79 ετών σήμερα, είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα που τάχθηκε υπέρ του Ίγκερ και της Disney στον αγώνα της εταιρείας για την ανάθεση δικαιώματος ψήφου κατά του Πελτζ.

Το ίδιο έπραξαν οι απόγονοι του Walt Disney και του εκλιπόντος αδελφού του Roy O. Disney που υποστήριξαν την εταιρεία, όπως και δύο μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες, η Glass Lewis και η ISS, που συνέστησαν στους μετόχους να ψηφίσουν υπέρ τους.

Ήδη τη Δευτέρα, η Glass Lewis δήλωσε ότι δυσκολεύεται να δει τις ιδέες της Trian ως καθαρό κέρδος για τους επενδυτές.

Η Disney το 2012 πλήρωσε 4,05 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές για να αποκτήσει την Lucasfilm, την εταιρεία που παρήγαγε τις ταινίες «Star Wars». Ο Τζορτζ Λούκας Lucas, ο οποίος ίδρυσε τη Lucasfilm, έγινε στη συνέχεια μεγάλος μέτοχος της Disney.

Η υποστήριξή του στη διαμάχη αυτή θα μπορούσε να βοηθήσει τη Disney να διαδώσει τα εκατομμύρια των μεμονωμένων επενδυτών που ελέγχουν μαζί πάνω από το ένα τρίτο των μετοχών της εταιρείας.

«Όταν πούλησα τη Lucasfilm πριν από λίγο περισσότερο από μια δεκαετία, ήμουν ευτυχής που έγινα μέτοχος της Disney λόγω του μακροχρόνιου θαυμασμού μου για την εμβληματική της μάρκα και τον Μπομπ Ίγκερ», εξήγησε ο Λούκας στη Wall Street Journal. «Η πρόσφατη επιστροφή του Μπομπ στην
εταιρεία κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου, ήταν ανακούφιση για όλους μας. Γιατί κανείς δεν γνωρίζει τη Disney καλύτερα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ