Η Warner Bros Discovery ανακοίνωσε τριμηνιαίες ζημίες μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες, καθώς τα έσοδα από τις διαφημίσεις μειώθηκα σημαντικά στην τηλεόραση, τα στούντιο ήρθαν αντιμέτωπα με τις συνέπειες των περσινών απεργιών στο Χόλιγουντ, ενώ υπήρξε και χαμηλή ζήτηση για το βιντεοπαιχνίδι “Suicide Squad”. Οι απώλειες έφτασαν τα 966 εκατ. δολάρια.

Τα αποτελέσματα προστέθηκαν στο γενικότερο προβληματισμό που επικρατεί στις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης λόγω της υποτονικής διαφήμισης στις ΗΠΑ και σε ορισμένες διεθνείς αγορές, καθώς οι επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στο ενδεχόμενο υψηλότερων επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βάζοντας περιορισμούς στα κόστη.

Η κίνηση ματ που εκτόξευσε τα κέρδη του Netflix – Πώς πρόσθεσε πάνω από 9 εκατ. νέους συνδρομητές

Πέφτουν τα διαφημιστικά έσοδα

Τα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας μειώθηκαν κατά 11% το πρώτο τρίμηνο. Η μονάδα streaming παρέμεινε ένα φωτεινό σημείο για τη Warner Bros Discovery, με 2 εκατομμύρια νέους συνδρομητές και άλμα 72% στα προσαρμοσμένα κέρδη, στα 86 εκατ. δολάρια.

Οι επενδυτές έχουν πιέσει τις εταιρείες να εστιάσουν στην κερδοφορία και όχι την ενίσχυση του αριθμού συνδρομητών, την ώρα που η Netflix εδραιώνει την ηγετική της θέση στον «πόλεμο» του streaming.

Η Warner Bros Discovery ένωσε την Τετάρτη τις δυνάμεις της με τη Disney για να προσφέρει ένα πακέτο των υπηρεσιών streaming που περιλαμβάνει τα Disney+, Hulu και Max στις ΗΠΑ, αρχής γενομένης από αυτό το καλοκαίρι. Οι εταιρείες, μαζί με τη Fox Corp, είχαν παρουσιάσει νωρίτερα φέτος μια υπηρεσία αθλητικού streaming. “Βλέπουμε ουσιαστικά την επιστροφή του μεγάλου πακέτου, που παρέχεται μέσω του διαδικτύου”, δήλωσε ο Paolo Pescatore, αναλυτής της PP Foresight.

Ελπίζει στο NBA

Ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Ζάσλαβ, δήλωσε ότι η εταιρεία “ελπίζει” πως θα καταλήξει σε συμφωνία με το NBA για να διατηρήσει το πρωτάθλημα στο Max και το TNT, το οποίο κατέχει τα δικαιώματα αυτά για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Η δήλωση αυτή υποβοήθησε τις μετοχές ώστε να διαπραγματεύονται σταθερά μετά από την πτώση στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση, καθώς τα δικαιώματα του NBA θεωρούνται βαρύνουσας σημασίας στις προσπάθειες της εταιρείας να προωθήσει την ανάπτυξη του streaming και να διατηρήσει τους πελάτες τηλεόρασης.

Τα έσοδα του στούντιο της εταιρείας επλήγησαν από την υποαπόδοση του βιντεοπαιχνιδιού “Suicide Squad: Kill the Justice League”, σε σύγκριση με το κορυφαίο παιχνίδι του 2023 “Hogwarts Legacy”. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 12%, παρά το “Dune: Part Two”, η οποία είναι η ταινία του 2024 με τα υψηλότερα έσοδα μέχρι σήμερα, με παγκόσμιες εισπράξεις άνω των 700 εκατ. δολαρίων.

Η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που δημιούργησαν οι διπλές απεργίες στο Χόλιγουντ πέρυσι, οι οποίες οδήγησαν σε καθυστερήσεις στην παραγωγή και σε λιγότερα επεισόδια κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Τα έσοδα ανήλθαν σε 9,96 δισ. δολάρια, κάτω τις εκτιμήσεις για 10,23 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή