Αύξηση του αριθμού των επιβατών αλλά και μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρατηρούνται από την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολικής, συγκρίνοντας την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας του 2024 σε σχέση με την Μεγάλη Εβδομάδα του 2023 (Μεγάλη Δευτέρα έως Μεγάλο Σάββατο).

Υπουργείο Ναυτιλιας: Οδηγίες για την μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τα ακτοπλοϊκά πλοία

Συγκεκριμένα την Μεγάλη Εβδομάδα του 2024 από τον Πειραιά επιβιβάστηκαν 135.230 επιβάτες (+17,2% σε σχέση το 2013), από τη Ραφήνα 39.006 επιβάτες (+27,2% σε σχέση με το 2023) και από το Λαύριο 12.773 επιβάτες (+25,2% σε σχέση με το 2023).

Επίσης, με βάση επιλεγμένες «δημοφιλείς» γραμμές το πραγματικό κόστος του μέσου όρου (Μ.Ο.) των τελικών τιμών των εισιτηρίων που εκδόθηκαν από τα όλα τα πλοία, σημειώθηκαν οι εξής αυξομειώσεις, συγκρίνοντας τα στοιχεία της Μεγάλης Εβδομάδας του 2024 με αυτή του 2023:

Aξίζει να σημειωθεί πως στην Ελλάδα, δημοφιλείς προορισμοί με βάση τις αναζητήσεις που έγιναν (για διαμονές Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2024) στην πλατφόρμα Airbnb, είναι το Χαλάνδρι και το Μαρούσι, καθώς και θαυμάσιοι παραθαλάσσιοι προορισμοί όπως η Δονούσα , η Βασιλική και το Σχίσμα Ελούντας.

Δονούσα
Χαλάνδρι
Βασιλική
Σχίσμα Ελούντας
Μαρούσι
Λειψοί
Ασπροβάλτα
Αντίπαρος
Μακρύς Γιαλός
Λαγανάς

Τι αναζητούν οι ελληνικές οικογένειες

Μερικές από τις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες στις οποίες γίνονται κρατήσεις από οικογένειες αυτό το καλοκαίρι έχουν κεντρικό θέμα το να βρίσκονται κοντά σε νερό, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών Εξοχή, Παραλία, Παραθαλάσσια, Εθνικά πάρκα και Εκπληκτική θέα. Σύμφωνα με την Airbnb,  μερικοί από τους κορυφαίους εθνικούς προορισμούς κοντά στο νερό για ελληνικές οικογένειες αυτό το καλοκαίρι είναι οι εξής:

Νέα Ποτίδαια
Σέριφος
Χρυσή Ακτή
Λιμένι
Αντίπαρος
Γύθειο
Σάμος
Παλαιόχωρα
Ηλεία
Ασπροβάλτα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Ερυθρά Θάλασσα: Εγκαταλείφθηκε και πλέει ακυβέρνητο ελληνόκτητο πλοίο – Ένας αγνοούμενος ναυτικός
Ναυτιλία |

Εγκαταλείφθηκε και πλέει ακυβέρνητο ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Το ελληνόκτητο πλοίο που χτύπησαν οι Χούθι στις 12 Ιουνίου, εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του με ασφάλεια, πλην ενός αγνοούμενου ναυτικού. Εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον πλοίων οι Χούθι.