Ο διευθύνων σύμβουλος της Blackstone, Στιβ Σβάρτσμαν, δήλωσε ότι θα συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, παρέχοντας στον τελευταίο μια σημαντική νίκη καθώς χτίζει τη βάση των δωρητών του, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ο δισεκατομμυριούχος αποτελεί εδώ και καιρό σημαντική πηγή χρηματοδότησης για τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά επί μήνες κρατούσε σιγή ιχθύος σχετικά με το αν θα υποστηρίξει τον Τραμπ. “Η δραματική άνοδος του αντισημιτισμού με οδήγησε να επικεντρωθώ στις συνέπειες των επερχόμενων εκλογών με μεγαλύτερη επείγουσα ανάγκη”, ανέφερε ο Σβάρτσμαν σε δήλωσή του.

ΗΠΑ: «Χαράτσι» μισού τρισ. δολ. φέρνει ο Τραμπ για το μέσο νοικοκυριό

«Συμμερίζομαι την ανησυχία των περισσότερων Αμερικανών ότι οι οικονομικές, μεταναστευτικές και εξωτερικές πολιτικές μας οδηγούν τη χώρα σε λάθος κατεύθυνση. Για τους λόγους αυτούς, σκοπεύω να ψηφίσω υπέρ της αλλαγής και να υποστηρίξω τον Ντόναλντ Τραμπ για πρόεδρο»

Ο Σβάρτσμαν είχε δηλώσει το 2022 ότι δεν θα υποστηρίξει ξανά τον Τραμπ, ζητώντας μια «νέα γενιά» Ρεπουμπλικανών ηγετών. Κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών, έδωσε 2 εκατ. δολάρια σε μια επιτροπή που συμμάχησε με τον πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι, τον πιο σφοδρό επικριτή του Τραμπ μεταξύ των διεκδικητών του για το χρίσμα.

Ο Σβάρτσμαν δεν είναι ο πρώτος μεγάλος δωρητής που ανακοινώνει την υποστήριξή του στον Τραμπ αφού πήρε αποστάσεις από τον πρώην πρόεδρο. Ο Χάρολντ Χαμ, πρόεδρος της Continental Resources, και ο συνιδρυτής της Home Depot Μπέρνι Μάρκους έχουν αμφότεροι διοργανώσει εράνους για τον πρώην πρόεδρο αφού υποστήριξαν αρχικά αντιπάλους του.

Mega δωρητές

Ο 77χρονος Σβάρτσμαν είναι ένας από τους μεγαλύτερους δωρητές της Wall Street για τους Ρεπουμπλικάνους. Μόνο κατά τον εκλογική εκστρατεία του 2020, δώρισε περισσότερα από 35 εκατ. δολάρια σε φορείς που υποστηρίζουν τον Τραμπ και άλλους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους, σύμφωνα με το OpenSecrets, ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που παρακολουθεί τα δεδομένα χρηματοδότησης εκστρατειών και λόμπι.

Η υποστήριξη του Σβάρτσμαν θα μπορούσε να βοηθήσει να πάρει και τη στήριξη άλλων πλούσιων δωρητών του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι οποίοι έχουν αργήσει να στηρίξουν τον Τραμπ. Ο πρώην πρόεδρος έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στο να συγκεντρώσει τόσα χρήματα όσο ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και έχει μόνο τα μισά περίπου χρήματα στο ταμείο του από τον αντίπαλό του, σύμφωνα με τις τελευταίες ομοσπονδιακές καταθέσεις.

Η γενναιοδωρία του Σβάρτσμαν τον κατατάσσει τακτικά μεταξύ των μεγαλύτερων δωρητών των Ρεπουμπλικάνων μαζί με τον Κεν Γκρίφιθ της Citadel, τους συνιδρυτές της Uline Inc., Ρίτσαρντ και Ελίζαμπετ Ουιλέιν και Elizabeth Uihlein και τον quant trader Τζέφρι Γιας.

Ο Σβάρτσμαν αμείφθηκε με 896,7 εκατ. δολάρια σε μισθούς και μερίσματα το 2023, μια πτώση 30% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους CEOs στον χώρο του. Η περιουσία του ανέρχεται σε 42 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή