O βετεράνος της εταιρείας Justin Picicci αναλαμβάνει το τιμόνι της διεύθυνσης των οικονομικών της Ralph Lauren, διαδεχόμενος την Jane Nielsen, η οποία θα παραμείνει στο πόστο της μέχρι να παραιτηθεί το επόμενο έτος.

Ο Picicci, ο οποίος εντάχθηκε στον Ralph Lauren το 2006, είχε πρόσφατα τον τίτλο του Οικονομικού Διευθυντή Επιχειρήσεων, όπου ήταν υπεύθυνος για τον οικονομικό σχεδιασμό, τη φορολογία, τη λογιστική και άλλους τομείς. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει θητεύσει σε αρκετούς άλλους χρηματοοικονομικούς ρόλους σε υψηλό επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου του CFO της Ασίας-Ειρηνικού και του ελεγκτή παγκόσμιας εταιρείας.

Γαλλία: H Γαλλία εξάγει περισσότερες τσάντες LVMH από… τυριά

Η Nielsen θα παραμείνει στο ρόλο της ως διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας μόδας μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, τον Μάρτιο του 2025, οπότε και θα αποχωρήσει από την εταιρεία. Ανέλαβε τον ρόλο της CFO το 2016 και πρόσθεσε τον διπλό τίτλο της COO πριν από πέντε χρόνια.

«Η Τζέιν και εγώ συνεργαζόμαστε στενά με τον Τζάστιν για χρόνια για τη συνεχιζόμενη οικονομική μας στρατηγική», ανέφερε ο Πατρίς Λούβετ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σε δελτίο Τύπου. Ο Picicci θα αναφέρεται στη Nielsen μέχρι να παραιτηθεί τον επόμενο χρόνο.

Ο Picicci αναλαμβάνει το τιμόνι του οικονομικού τμήματος σε μια περίοδο ιδιαίτερης σημασίας, καθώς απαιτούνται προσαρμογές στις συνεχείς αλλαγές στον κλάδο λιανικής, συμπεριλαμβανομένης της φθίνουσας επιρροής των πολυκαταστημάτων για επωνυμίες που αναζητούν νέους πελάτες και την αυξανόμενη εστίαση πολλών εταιρειών στις πωλήσεις απευθείας στους καταναλωτές.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους που έληξε στις 30 Μαρτίου, οι λιανικές πωλήσεις – αυτές που δημιουργήθηκαν από καταστήματα λιανικής, στο διαδίκτυο και σε καθορισμένα σημεία πώλησης Ralph Lauren σε πολυκαταστήματα – αντιστοιχούσαν στο 66% των καθαρών εσόδων της εταιρείας, από περίπου 63% ένα χρόνο νωρίτερα. Το υπόλοιπο παρήχθη σε μεγάλο βαθμό μέσω των καναλιών χονδρικής της εταιρείας.

Συνολικά, τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Το καθαρό εισόδημα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους αυξήθηκαν κατά 24%, στα 646,3 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ralph Lauren έχει επιδείξει ιδιαίτερη ικανότητα τα τελευταία χρόνια να αυξάνει τις τιμές, δήλωσε ο David Swartz, ανώτερος αναλυτής μετοχών της Morningstar. Κατά την τελευταία χρήση, το μικτό περιθώριο κέρδους της εταιρείας αυξήθηκε στο 66,8%, σε σύγκριση με 64,6% ένα χρόνο νωρίτερα.

Αυτός σημαίνει ότι ο νέος CFO αναλαμβάνει τα ηνία των οικονομικών μιας εταιρείας που είναι αρκετά υγιής, είπε ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή