Στην ενημέρωση των θιγόμενων ατόμων προχωρά ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός Cencora που δέχθηκε κυβερνοεπίθεση με αποτέλεσμα την παραβίαση ιατρικών δεδομένων.

Σε επιστολές προς τα πληγέντα άτομα που εστάλησαν αυτή την εβδομάδα, η Cencora δήλωσε ότι τα δεδομένα από τα συστήματά της περιλαμβάνουν τα ονόματα των ασθενών, την ταχυδρομική τους διεύθυνση και την ημερομηνία γέννησής τους, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη διάγνωση της υγείας τους και τα φάρμακά τους.

AI: Ο πρώην CEO της Google προειδοποιεί για κυβερνοεπιθέσεις και βιολογικές επιθέσεις σε 3-5 χρόνια

Ο φαρμακευτικός κολοσσός δήλωσε ότι αρχικά είχε αποκτήσει τα δεδομένα των ασθενών μέσω συνεργασιών με τους κατασκευαστές φαρμάκων με τους οποίους συνεργάζεται «σε σχέση με τα προγράμματα υποστήριξης ασθενών». Αυτό περιλαμβάνει ασθενείς των Abbvie, Acadia, Bayer, Novartis, Regeneron και άλλων εταιρειών, αναφέρει το TechCrunch .

Η Cencora δεν έχει ακόμη περιγράψει τη φύση της κυβερνοεπίθεσης, η οποία ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου και δεν δημοσιοποιήθηκε μέχρι που η εταιρεία κατέθεσε ειδοποίηση στις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές μια εβδομάδα αργότερα, στις 27 Φεβρουαρίου.

Η εταιρεία, γνωστή ως AmerisourceBergen μέχρι το 2023, διαχειρίζεται περίπου το 20% των φαρμακευτικών προϊόντων που πωλούνται και διανέμονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Επιθέσεις εναντίον «ιατρικών στόχων»

Ο εκπρόσωπος της Cencora, Mike Iorfino, δήλωσε στο TechCrunch με email ότι η Cencora δεν ήταν πρόθυμη να πει αν η εταιρεία έχει προσδιορίσει πόσα άτομα επηρεάζονται από την παραβίαση και πόσα άτομα έχει ενημερώσει η εταιρεία μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό ασφαλείας που πλήττει τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ, μετά από μια σειρά κυβερνοεπιθέσεων τους τελευταίους μήνες, μετά την τεράστια παραβίαση δεδομένων και τις διαρκείς διακοπές λειτουργίας στην εταιρεία Change Healthcare που ανήκει στην UnitedHealth και την πρόσφατη και συνεχιζόμενη κυβερνοεπίθεση που έθεσε εκτός λειτουργίας μεγάλο μέρος του νοσοκομειακού δικτύου της Ascension.

Ο εκπρόσωπος της Cencora δήλωσε ότι δεν υπάρχει «καμία σχέση» μεταξύ του περιστατικού στη Cencora και των κυβερνοεπιθέσεων στην Change και την Ascension.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή