Η Lenovo ανακοίνωσε αύξηση εσόδων από έτος σε έτος σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες της το δ’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους, με τα έσοδα του Ομίλου να αυξάνονται σχεδόν 10% από έτος σε έτος.

Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα ανήλθαν στα 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια και τα καθαρά έσοδα διπλασιάστηκαν από έτος σε έτος στα 248 εκατομμύρια δολάρια, με το μείγμα εσόδων non-PC να φτάνει στο νέο ιστορικό υψηλό που ανήλθε σε 45%.

Lenovo: Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα και Τεχνητή Νοημοσύνη

Η απόδοση του δ’ τριμήνου και η συνολική απόδοση του 2ου εξαμήνου του Ομίλου καταδεικνύουν πώς η Lenovo αντιμετώπισε την ύφεση του κλάδου του περασμένου έτους, άδραξε τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσίασε η τεχνητή νοημοσύνη και επιτάχυνε τη δυναμική της σε όλες τις επιχειρηματικές μονάδες της.

Τα έσοδα για το σύνολο του οικονομικού έτους ανήλθαν σε 56,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Από το β’ εξάμηνο του οικονομικού έτους, η Lenovo πέτυχε ετήσια αύξηση εσόδων της τάξης του 6%, ενώ το καθαρό περιθώριο κέρδους ανέκαμψε από την πτώση του πρώτου εξαμήνου σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σε σταθερό επίπεδο το δεύτερο εξάμηνο.

Η εποχή των ευκαιριών

Η Lenovo εκμεταλλεύεται την εποχή των «άνευ προηγουμένου ευκαιριών» που προκύπτουν από την τεχνητή νοημοσύνη με το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο «from pocket to cloud», το ισχυρό οικοσύστημα συνεργασιών της και τις full-stack δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης που διαθέτει.

Από την ανακοίνωση της στρατηγικής της για τεχνητή νοημοσύνη τον Οκτώβριο του 2023 στην ετήσια εκδήλωση Tech World, η Lenovo ξεκίνησε να παρουσιάζει τους πρώτους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και άλλες ΑΙ δυνατότητες για έξυπνες συσκευές, έξυπνες υποδομές και έξυπνες λύσεις και υπηρεσίες.

Ο Όμιλος αναμένει ότι το AI PC – το οποίο ορίζεται ως εξοπλισμένο με προσωπικό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται σε φυσικές αλληλεπιδράσεις, ετερογενείς υπολογιστές, προσωποποιημένη βάση γνώσεων, συνδεδεμένο με ένα ανοιχτό οικοσύστημα εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης και με προστασία της ιδιωτικότητά και της ασφάλειας του χρήστη – θα εξελιχθεί από premium σε mainstream τα επόμενα τρία χρόνια, οδηγώντας έναν νέο κύκλο ανανέωσης για τον κλάδο.

Η υβριδική τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί επίσης σε μεγαλύτερη ζήτηση για υποδομές, ενώ οι πελάτες ζητούν ολοένα και περισσότερο προσαρμοσμένες λύσεις και υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, ιδίως παροχή συμβουλών, σχεδιασμό, ανάπτυξη και συντήρηση.

Προβλέψεις

Ο Όμιλος Lenovo, με βάση τις επιδόσεις και τη δυναμική του στο β’ εξάμηνο του οικονομικού έτους, είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές του επόμενου έτους όπου θα συνεχίσει να ηγείται στην τεχνητή νοημοσύνη – αλλά και τις άνευ προηγουμένου ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την υβριδική τεχνητή νοημοσύνη- να επενδύει στην καινοτομία, καθώς και να επιταχύνει την ανάπτυξη και τη βιώσιμη κερδοφορία σε όλες τις επιχειρησιακές μονάδες του.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Lenovo ανακοίνωσε τελικό μέρισμα 3,8 σεντς ανά μετοχή, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή