Διευρυμένη συνεδρίαση του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας, με ταυτόχρονη συμμετοχή όλων των αρμόδιων Αντιδημάρχων της πόλης.

Στη συνεδρίαση, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον Πρόεδρο του ΕΣΑ Σταύρο Καφούνη, αναλύθηκαν διεξοδικά τα καυτά θέματα τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα της πόλης, ενώ ο κάθε σύμβουλος του Ε.Σ.Α. είχε εκ των προτέρων αναλάβει να παρουσιάσει στις πραγματικές του διαστάσεις ένα θέμα, με ταυτόχρονη πρόταση επίλυσής του.

Πρόσκαιρο ή μόνιμο το φρένο στις πωλήσεις; – Τι λένε στο ΟΤ Καββαθάς και Καφούνης

Η διαχείριση των χρήσεων γης, βασισμένη στην ετήσια έρευνα του Ε.Σ.Α.,  ώστε να αποφύγουμε υπερβολές που απειλούν την βιωσιμότητα της πόλης με καταστροφικά αποτελέσματα για κατοίκους, επισκέπτες αλλά και επιχειρήσεις, αποτέλεσε ένα από τα καίρια ζητήματα το οποίο απαιτεί συνεργασία για προσεκτικές, στοχευμένες και μελετημένες παρεμβάσεις.

Κατά την συζήτηση, δεν έμεινε τίποτα εκτός της ατζέντας ξεκινώντας από τα φλέγοντα θέματα της ασφάλειας, ευταξίας της πόλης και τήρησης των νόμων για την διατήρηση προσβάσιμων πεζοδρομίων και κοινοχρήστων χώρων, απαλλαγμένων από κάθε είδους παράνομες καταλήψεις.

Με στόχο την βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, διερευνήθηκαν λύσεις για τις μετακινήσεις και σταθμεύσεις των τουριστικών λεωφορείων, την ανάγκη δημιουργίας χιλιάδων θέσεων στάθμευσης για δίκυκλα, την γρήγορη αποπεράτωση των κατασκευαστικών έργων καθώς και  την βελτίωση του φωτισμού στα σημεία όπου απαιτείται.
Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι Αντιδήμαρχοι τοποθετήθηκαν επί των συγκεκριμένων θεμάτων, ώστε οι δύο ομάδες να καταλήξουν σε συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α. κ. Σταύρος Καφούνης δήλωσε: «Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μου θεώρησα ότι η συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου με την Δημοτική Αρχή αποτελεί αναγκαιότητα η οποία μπορεί να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε να βελτιωθεί η ζωή όλων στην πόλη μας. Στη σημερινή πρώτη, διευρυμένη συνεδρίαση είμαι ευτυχής γιατί διαπίστωσα ότι αντίστοιχη βούληση υπάρχει και από τον Δήμαρχο Αθηναίων, τον οποίο ευχαριστώ για την φιλοξενία, αλλά και από το σύνολο των παρισταμένων Αντιδημάρχων. Ως άνθρωποι της αγοράς, θέσαμε συγκεκριμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα, από τα οποία θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα, προς όφελος κατοίκων, επισκεπτών και της επιχειρηματικής κοινότητας, την οποία ενωμένοι εκπροσωπούμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Μάρμαρα Παυλίδης: Νέα πράξη στο σήριαλ της οικογενειακής διαμάχης για την εταιρεία
Επιχειρήσεις |

Νέο επεισόδιο για την «Μάρμαρα Παυλίδης» - Τα μυστήρια με τον δικηγόρο και το τίμημα της αγοροπωλησίας

Τα αδέρφια Χριστίνα και Κυριάκος Παυλίδης στρέφονται σε βάρος ανώτατου στελέχους της εταιρείας για παραπλάνηση σε σχέση με την αρχική πώληση της