Υψηλή τιμή στόχο στα €8.2/τμχ δίνει η νέα έκθεση της Eurobank Equities για τον όμιλο Πλαστικά Θράκης, εκτιμώντας ουσιαστικά διπλάσια άνοδο της σημερινής υποτιμημένης, όπως υποστηρίζει, τιμής που κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα €4/τμχ.

Αντίστοιχα  η έκθεση διατηρεί την εκτίμηση για αύξηση του EBITDA κατά 6% το 2024 σε σχέση με το 2023, προβλέποντας έτσι EBITDA €46.6 εκ.

City Hub Events Αλεξανδρούπολη – Σιδέρης (Όμιλος Πλαστικά Θράκης): Καλύπτουμε το 20% των ενεργειακών αναγκών μας από ΑΠΕ

Την ίδια θετική ανάπτυξη ύψους 6% εκτιμά η έκθεση πως θα καταγράψουν και οι πωλήσεις του εισηγμένου Ομίλου κυρίως λόγω των επενδύσεων των τελευταίων ετών με το ίδιο ποσοστό ανόδου να αναμένεται και για το διάστημα 2025-2026. Επισημαίνεται παράλληλα πως ο Όμιλος παρά τις υψηλές επενδύσεις αλλά και προκλήσεις καταφέρνει να διατηρεί υγιή ισολογισμό.

Στην έκθεση τονίζεται ότι οι αυξημένοι όγκοι είναι αποτέλεσμα των επενδύσεων των τελευταίων ετών που υλοποιούνται με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας, στην ενίσχυση των δυνατοτήτων μεταποίησης και στην ενδυνάμωση της παραγωγικής δυναμικής της εισηγμένης.

Προβλέπεται τέλος ότι ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης θα συνεχίσει την αναπτυξιακή του πορεία, σε συνδυασμό με τη διανομή μερισμάτων στους μετόχους του, η οποία τα τελευταία χρόνια κυμαίνεται σε αποδόσεις της τάξεως του 6%.

Οι επιδόσεις του 2023

Η αύξηση του επιπέδου επαναλαμβανόμενης κερδοφορίας του 2023 ξεκάθαρα καταδεικνύει τη ανθεκτικότητα του Ομίλου να επιτυγχάνει σταθερή και επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, ενώ η διατήρηση των πωληθέντων όγκων είναι επίσης μια ισχυρή ένδειξη των δυνατοτήτων του Ομίλου για περαιτέρω βελτίωση της οικονομικής απόδοσης του στο μέλλον.

Ειδικότερα σε €345,4 εκατ. ανήλθε το 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας Πλαστικά Θράκης σε έναντι €394,4 εκατ. το 2022, απόρροια και των ιστορικά υψηλών τιμών πρώτων υλών τους πρώτους μήνες του 2022. O Όμιλος κατάφερε τη διατήρηση του όγκου πωλήσεων στα επίπεδα του 2022 (109,8 χιλ. τόνοι το 2023 έναντι 109,2 χιλ. τόνοι το 2022), υπό δυσμενείς εξωγενείς συνθήκες, όπως χαμηλότερη ζήτηση σε βασικούς κλάδους της οικονομίας (κατασκευές, αγροτικός τομέας) και σε σημαντικές αγορές όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συνολικό EBITDA διαμορφώθηκε στα €44,0 εκατ. ενισχυμένο κατά 2,4%, συγκριτικά με €43,0 εκατ. που ανήλθε το EBITDA της χρήσης 2022 από το παραδοσιακό χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Σημειώνεται ότι, το EBITDA του 2022 έχει επηρεαστεί από έκτακτα κέρδη ύψους €5,3 εκατ., που προέκυψαν από τη διάθεση προϊόντων COVID-19, διαμορφώνοντας το συνολικό EBITDA στα €48,3 εκατ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διανέμει μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή για το 2023
Επιχειρήσεις |

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή από τα «Ελληνικά Χρηματιστήρια» για το 2023

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η «Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕ» για τη χρήση του 2023, μετά από απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 13 Ιουνίου 2024. Το άνω ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 2.498.000 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες […]

Ιουλία Τσέτη -Πρόεδρος & CEO ΟΦΕΤ: Ονειρεύομαι έναν γρήγορο, συμμετοχικό ΣΕΒ. Να φύγει το «γκρίζο» από τον τόπο
Επιχειρήσεις |

Ιουλία Τσέτη -Πρόεδρος & CEO ΟΦΕΤ: Ονειρεύομαι έναν γρήγορο, συμμετοχικό ΣΕΒ. Να φύγει το «γκρίζο» από τον τόπο

Ο ΟΤ συνομιλεί με την κ. Ιουλία Τσέτη, Πρόεδρο και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), μέλος ΔΣ του ΣΕΒ και δύο φορές αναγορευμένη Επίτιμη Διδάκτωρ Φαρμακευτικής – από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών