Τα χαρτιά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΕΒ άνοιξε ο επιχειρηματίας, μέτοχος και ιδρυτής της Bespoke και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος.

Στη διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους ο κ. Θεοδωρόπουλος που βρίσκεται στον ΣΕΒ για σχεδόν 26 χρόνια τάχθηκε υπέρ της «συνεργασίας και της συνεννόησης με τους κοινωνικούς εταίρους, φορείς της αγοράς και άλλους εμπλεκόμενους στην οικονομική και κοινωνική ζωή».

ΣΕΒ: Η πρώτη φορά κάλπες, το φαβορί και ο μύθος του τρίτου υποψήφιου

Ο λόγος

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΕΒ έκανε γνωστόν τον λόγο για τον οποίο έλαβε την απόφαση να ζητήσει την ψήφο των επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου. Ήταν η ιστορία του ειδικού λογαριασμού ΛΑΕΚ, ο οποίος αν και αποτελούσε κοινό ταμείο εργοδοτών και εργαζομένων για την εκπαίδευση του προσωπικού των επιχειρήσεων, εντούτοις οι πόροι ήταν υπό τον ΟΑΕΔ και το κράτος με αποτέλεσμα να μην δαπανούνται για το λόγο που συστήθηκε: «Τα τελευταία δύο χρόνια καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια με τη ΓΣΕΕ και άλλους κοινωνικούς εταίρους για να αλλάξουμε αυτό το ταμείο. Με νόμο πέρασε στη διαχείριση των κοινωνικών εταίρων. Είναι ο Ειδικός Λογαριασμός Εκπαίδευσης Κατάρτισης (ΕΛΕΚ) και η ικανοποίηση που ένιωσα όταν θεσπίστηκε και οργανώσαμε αυτόν το Ταμείο. Βάλαμε κανόνες και ένιωσα ικανοποιημένος για την προσφορά μου στην κοινωνία και την οικονομία».

Οι προτεραιότητες

Ο κ. Θεοδωρόπουλος έκανε επίσης γνωστές τις προτεραιότητες αν εκλεγεί στη θέση του προέδρου του ΣΕΒ:

1. Εργασιακά. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία στα εργασιακά αλλά και επιστροφή των μισθών στις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

2. Αλλαγή παραγωγικού μοντέλου. Όπως είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος δεν μπορεί το 75% του ΑΕΠ να προέρχεται από την κατανάλωση και το 25% από την παραγωγή. Χρειάζεται αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και στήριξη της βιομηχανίας. Απαιτείται σύμφωνα με τον ίδιο η επανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανίας.

3. Άρση αντικινήτρων. Ο κ. Θεοδωρόπουλος σημείωσε την ανάγκη της άρσης των αντικινήτρων για αδειοδοτήσεις και χωροταξία προκειμένου να πραγματοποιηθούν επενδύσεις.

4. Ανταγωνιστικότητα στην Ε.Ε. Όπως είπε η Ε.Ε. γεννά πολλές ντιρεκτίβες και οι αποφάσεις για θέματα όπως της πράσινης μετάβασης όταν οι ανταγωνιστές ΗΠΑ και Ασία δεν έχουν τέτοιους όρους πλήττουν την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε.

«Δεν είμαι από τζάκι…»

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ρωτήθηκε για το ποιες είναι οι διαφορές που έχει με την επίσης υποψήφια για την προεδρία κυρία Ιουλία Τσέτη: «Η κυρία Τσέτη θεωρεί αποτυχημένο τον ΣΕΒ. Εγώ τον θεωρώ επιτυχημένο με ανάγκη βελτίωσης».

Ο ίδιος τόνισε αναφορικά με σχόλια που έχουν γίνει και τον φέρουν ως «βιομηχανικό τζάκι»: «Έγω δεν είμαι από βιομηχανικό τζάκι. Είμαι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας», είπε για να συμπληρώσει: «Η κυρία Τσέτη βρήκε έτοιμη επιχείρηση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις