Στις νέες δικαστικές υποδομές, οι οποίες αναμένεται να συμβάλλουν στην ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, αναφέρθηκε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης των Εργασιών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στη Λαμία.

Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε ενδεικτικά μια σειρά από έργα σε δικαστικά μέγαρα ανά την επικράτεια, συνολικού προϋπολογισμού 298 εκατ. ευρώ, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασίες ωρίμανσης. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων σε Κιλκίς, Έδεσσα, Σέρρες, Ηράκλειο, Λαμία, Βόλο και Κω, νέας πτέρυγας για το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων, στην ανακατασκευή των υφιστάμενων σε Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο και Καρδίτσας, στην αποπεράτωση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου, καθώς και στην ανακαίνιση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Άρτας, για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα:

Κυρίες και Κύριοι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας μας, με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας καλωσορίζω εδώ, στη Λαμία, την έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειάς σας.

Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για την πόλη μας.

Η συνάντηση εργασίας του τύπου που έχετε καθιερώσει, ενισχύει τη συνεργασία του δικηγορικού κόσμου της χώρας.

Αποτελεί θεσμό υψηλής σημασίας για την προαγωγή της δικαιοσύνης και του δικηγορικού επαγγέλματος.

Σε κάθε δημοκρατική πολιτεία, ο τομέας της Δικαιοσύνης αποτελεί έναν από τους βασικούς ακρογωνιαίους λίθους της.

Οι δικηγόροι και οι δικαστές αποτελούν τις δύο βασικές συνιστώσες του τομέα.

Εξ ορισμού, το επίπεδο λειτουργίας των δύο αυτών συνιστωσών επιδρά σημαντικά στην ποιότητα της δημοκρατίας, στη λειτουργία της πολιτείας και στην εμπέδωση αισθήματος δικαίου στο σύνολο των πολιτών, κυρίως των πλέον – οικονομικά και κοινωνικά – αδυνάμων.

Στη χώρα μας, διαχρονικά, σε όλους τους τομείς κάνουμε, από κοινού, μικρότερα ή μεγαλύτερα βήματα προόδου.

Είναι, όμως, αρκετά αυτά που πρέπει – ακόμη – να κάνουμε.

Η ευθύνη όσων λειτουργούμε στη νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία, ατομική και συλλογική, είναι σαφώς προσδιορισμένη και καταχωρημένη στη συνείδηση των πολιτών.

Οφείλουμε να ανταποκριθούμε στο χρέος μας.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εργάζεται για να συμβάλλει στη διαμόρφωση, ποσοτικά και ποιοτικά, μιας καλύτερης κατάστασης.

Ενδεικτικά αναφέρω:

1. Ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων στο Κιλκίς, την Έδεσσα, τις Σέρρες και ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 149 εκατ. ευρώ.

2. Ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, προϋπολογισμού περίπου 87 εκατ. ευρώ.

3. Ανέγερση νέων Δικαστικών Μεγάρων Λαμίας και Βόλου, νέας πτέρυγας για το Δικαστικό Μέγαρο Τρικάλων και ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, προϋπολογισμού περίπου 48 εκατ. ευρώ.

4. Αποπεράτωση νέου Δικαστικού Μεγάρου Χίου, προϋπολογισμού περίπου 9 εκατ. ευρώ.

5. Ανακαίνιση του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Άρτας, για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου, προϋπολογισμού περίπου 1,7 εκατ. ευρώ.

6. Ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου Κω, προϋπολογισμού περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Τα έργα αυτά, βρίσκονται σε διαδικασίες ωρίμανσης.

Οι νέες αυτές υποδομές αναμένεται να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Εύχομαι οι παραγωγικές εργασίες της Ολομέλειάς σας, να συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων που έχετε θέσει για τη Δικαιοσύνη και τον κλάδο σας, να αποβούν ωφέλιμες για το σύνολο της κοινωνίας και να συμβάλλουν στην ισχυροποίηση της χώρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές