Την πρόσκληση που απηύθυνε ο Κωστής Χατζηδάκης στον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητήσουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ακρίβεια και την οικονομία, σχολιάζει δηκτικά το ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας πως «είναι πασιφανές ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ως προτιμώμενο συνομιλητή τον διαρκώς αυτοαναιρούμενο κ. Κασσελάκη και τον απαξιωμένο ΣΥΡΙΖΑ».

Ανασχηματισμός: Οι τρεις ακλόνητοι των παραγωγικών υπουργείων

Τονίζει, όμως, πως «ο κ. Χατζηδάκης το έκανε με χοντροκομμένο και θεσμικά απρεπή τρόπο, στέλνοντας επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με αίτημα τη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής των ήδη κοστολογημένων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ΝΔ συνεχίζει να πορεύεται με το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ»

Και σημειώνει ότι, «προφανώς, θέλει να χρησιμοποιήσει τις υπερβολικές και ως εκ τούτου ανεύθυνες αυτές προτάσεις, ως φύλλο συκής για την οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, που επί 5 χρόνια συνεχίζει να κρατά τους Έλληνες στην προτελευταία θέση σε κατά κεφαλήν εισόδημα αγοραστικής δύναμης και την οικονομία τελευταία σε επενδύσεις ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρώπη».

«Παρόλο που έχασαν 1,3 εκατ. ψηφοφόρους στις ευρωεκλογές σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2023, συνεχίζουν να πορεύονται κραδαίνοντας το σκιάχτρο του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως είναι «αναφαίρετο δικαίωμα της Νέας Δημοκρατίας και της πολιτικής στρατηγικής τους».

Ωστόσο, της υπενθυμίζει «ότι ο συνταγματικός ρόλος της Βουλής δεν εξαντλείται σε επικοινωνιακά show. Επιβάλλει τη σοβαρή νομοθέτηση και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της κυβέρνησης».

«Γόνιμη συζήτηση στη βάση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ»

Γι’ αυτό, η Χαριλάου Τρικούπη καλεί τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τον Πρόεδρο της Βουλής, «αντί για ανούσιες σκιαμαχίες, να προκρίνουν μια πραγματικά γόνιμη συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, στη βάσει των κατατεθειμένων προτάσεών» της, οι οποίες προβλέπουν:

· «Βιώσιμη ρύθμιση οφειλών 120 μηνιαίων δόσεων προς τη φορολογική διοίκηση, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους Δήμους».

· «Προστασία των εγγυητών τραπεζικών δανείων και πιστώσεων».

· «Προστασία της κύριας κατοικίας, της αγροτικής ιδιοκτησίας και το δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου του».

· «Προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο από τις ακραίες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας».

«Γιατί η κυβέρνηση απορρίπτει τις προτάσεις μας κατά της αισχροκέρδειας;»

«Εκεί περιμένουμε να ακούσουμε και γιατί η κυβέρνηση συνεχίζει να απορρίπτει τις προτάσεις μας για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, που προτείνει επίσης:

· «Στοχευμένη μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα και αγαθά».

· «Νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους».

· «Τη σύσταση Ενιαίας Αρχής Καταναλωτών».

· «Την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών».

· «Τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών και άλλων κλάδων με ολιγοπωλιακή διάρθρωση».

Για να καταλήξει πως «αυτά είναι τα θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας και πρέπει να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Προέδρου της Βουλής».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα