Η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών εξαρτημάτων TDK ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ανέπτυξε με επιτυχία ένα υλικό για τις μπαταρίες στερεάς κατάστασης, γεγονός που συνιστά μια σημαντική ανακάλυψη με βάση την οποία εκτιμά ότι θα μπορούσε να προσφέρει σημαντικά υψηλότερη απόδοση σε wearable συσκευές.

Hλεκτροκίνηση: Αγγιξαν τα 3 εκατομμύρια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαταρίας το 2022

H εταιρεία που έχει την έδρα της στο Τόκιο και αποτελεί σημαντικό προμηθευτή της Apple, ανακοίνωσε ότι το υλικό για τις μικρές μπαταρίες στερεάς κατάστασης είχε εκτιμώμενη ενεργειακή πυκνότητα 1 κιλοβατώρα ανά λίτρο (Wh/l), που είναι περίπου 100 φορές μεγαλύτερη από την ενεργειακή πυκνότητα της συμβατικής μπαταρίας στερεάς κατάστασης μαζικής παραγωγής της TDK.

Η ενεργειακή πυκνότητα αναφέρεται στην ποσότητα ενέργειας που αποθηκεύεται σε συγκεκριμένο χώρο.

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης θεωρούνται μια τεχνολογία που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, επειδή μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερη ενέργεια από τις μπαταρίες ιόντων λιθίου, αλλά και να φορτιστούν πιο γρήγορα.

Πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι νέες μπαταρίες

Η TDK σημείωσε ότι η καινοτομία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συσκευές που έρχονται σε άμεση επαφή με το ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων ακουστικών, των ακουστικών βαρηκοΐας και των smartwatches.

Οι μπαταρίες αναμένεται να παράγονται με κεραμικό υλικό και στερεό ηλεκτρολύτη με βάση οξείδιο και ανόδια από κράμα λιθίου.

Η TDK πρόσθεσε ότι στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της για να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες μπαταρίες σε σχήμα νομίσματος, έναν μικρό δίσκο από ανοξείδωτο χάλυβα που παρέχει ρεύμα σε φορητές συσκευές, σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς μπαταριών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μερικά από τα κύρια χαρακτηριστικά της τεχνολογίας της TDK περιλαμβάνουν τη χρήση στερεών ηλεκτρολυτών με βάση το οξείδιο, που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι τους καθιστά «εξαιρετικά ασφαλείς».

Σύμφωνα με την TDK, το μικρότερο μέγεθος της μπαταρίας και η μεγαλύτερη χωρητικότητά της, η ικανότητα μιας συσκευής να αποθηκεύει ηλεκτρικό φορτίο, σημαίνει ότι μπορεί να συμβάλει σε μικρότερες συσκευές και ενδεχομένως να παρέχει μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία