Έκρηξη σημείωσε τον Απρίλιο ο αριθμός των φορολογούμενων που άφησαν απλήρωτους φόρους στην Εφορία.  Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι τον Απρίλιο το ύψος των απλήρωτων φόρων έφθασε τα 2,6 δις. ευρώ και τον  ίδιο μήνα ο αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε κατά 25% και έφθασε σε 4.645.591 άτομα από 3.728.114 που ήταν τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο,  οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 917.477 άτομα ξεπερνώντας τα 4,6 εκατομμύρια με αρμόδιες πηγές από την ΑΑΔΕ να διευκρινίζουν ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στην παράταση της πληρωμής των φόρων και οφειλών στις 2 Μαΐου που έληγαν κανονικά στις 30 Απριλίου.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το πρώτο τετράμηνο του τους δείχνουν ότι τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη έφθασαν σε 2,924 δις. ευρώ ενώ οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι ανήλθαν σε 2,607 δις. ευρώ στο διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2024.

Συνολικά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την Εφορία έχουν ανέλθει σε 107,057 δις. ευρώ εκ των οποίων 26,326 δις. ευρώ είναι ανεπίδεκτα είσπραξης με αποτέλεσμα το  καθαρό χρέος να διαμορφώνεται σε 80,731 δις. ευρώ.

Από τους  4.645.591 οφειλέτες, οι 2.112.703 είναι ανοιχτοί σε κατασχέσεις καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων ενώ για 1.520.015 οφειλέτες έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών.

Big Brother

Την ίδια ώρα, στο φακέλωμα των φορολογούμενων με χρέη στην εφορία με βάση το ύψος της οφειλής και την εισοδηματική και περιουσιακή τους κατάσταση προχωρά η ΑΑΔΕ με την πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος Eispraxis ενώ παράλληλα ετοιμάζει χτύπημα στους μεγαλοφειλέτες πατώντας το γκάζι των πλειστηριασμών ακινήτων και βγάζοντας στα «μανταλάκια» όσους έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ ο καθένας.

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα λόγω των ευρωεκλογών το ηλεκτρονικό σφυρί της ΑΑΔΕ θα χτυπήσει ξανά την Τετάρτη 26 Ιουνίου, όπου θα βγει σε πλειστηριασμό ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Ρόδο με τιμή πρώτης προσφοράς τα 7,5 εκατ. ευρώ.

Πότε θα «χτυπήσει» η εφορία

Στις 9 Ιουλίου 2024 η ΑΑΔΕ θα «χτυπήσει» ξανά στέλνοντας τελεσίγραφο στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και του ΕΦΚΑ. Με το ηλεκτρονικό «ραβασάκι» που θα στείλει θα τους δίνει προθεσμία 15 ημερών, συγκεκριμένα έως τις 24 Ιουλίου 2024 προκειμένου να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους. Στις 31 Ιουλίου 2024 όσοι θα έχουν γυρίσει την πλάτη στις ρυθμίσεις θα δουν το όνομά τους να βγαίνει να δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Από τη δημοσιοποίηση γλιτώνουν όσοι έχουν οφειλές οι οποίες:έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης και τηρούνται οι όροι αυτής,
τελούν υπό αναστολή καταβολής με προσωρινή διαταγή, δικαστική απόφαση, πράξη διοικητικού οργάνου ή εκ του νόμου,
έχουν χαρακτηριστεί ως ανεπίδεκτες είσπραξης.

Επίσης δεν δημοσιοποιούνται οφειλές των αποβιωσάντων ή ανηλίκων και των νομικών προσώπων εντός του στενού ή ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Μαρκέτος (MRK Consulting): Το 40% των εργαζομένων έχει υποστεί παρενόχληση στην εργασία!
Tax |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Μαρκέτος (MRK Consulting): Το 40% των εργαζομένων έχει υποστεί παρενόχληση στην εργασία!

Πώς η παρενόχληση ξεκινάει από το βιογραφικό – Πως μπορεί να δημιουργήσει υγιές περιβάλλον μια επιχείρηση – Πως συνδέονται τα περιστατικά με ενδοοικοκογενειακή βία