Ελβετικό δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης σε τέσσερα μέλη της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας για εκμετάλλευση προσωπικού στην έπαυλή τους στη Γενεύη.

Οι Ιντούτζας (Hindujas), που δεν ήταν παρόντες στο δικαστήριο, αθωώθηκαν για εμπορία ανθρώπων, αλλά καταδικάστηκαν για άλλες κατηγορίες την Παρασκευή σε μια εκπληκτική ετυμηγορία για την οικογένεια, της οποίας η περιουσία εκτιμάται σε 37 δισεκατομμύρια λίρες.

Αμερικανική οικονομία: Γιατί οι πλούσιοι ξοδεύουν λιγότερο

Ο Prakash Hinduja και η σύζυγός του, Kamal, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών και ο γιος τους Ajay και η σύζυγός του, Namrata, καταδικάστηκαν σε τετραετή φυλάκιση.

Η υπόθεση προήλθε από την πρακτική της οικογένειας να φέρνει υπαλλήλους από την πατρίδα τους την Ινδία και περιλάμβανε κατηγορίες για κατάσχεση των διαβατηρίων του προσωπικού μόλις έφτασαν στην Ελβετία.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι Ινδούτζες πλήρωναν το προσωπικό τους ένα μικρό ποσό και τους έδιναν ελάχιστη ελευθερία να φύγουν από το σπίτι. Η οικογένεια αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Οι Ινδούτζες κατέληξαν σε εμπιστευτικό εξώδικο με τους τρεις υπαλλήλους που τους είχαν κατηγορήσει, αλλά η εισαγγελία αποφάσισε να συνεχίσει την υπόθεση λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών.

Ο εισαγγελέας της Γενεύης, Ιβ Μπερτόσα, ζήτησε ποινή στερητική της ελευθερίας πεντέμισι ετών για τους Prakash και Kamal Hinduja. Σε ηλικία 78 και 75 ετών αντίστοιχα, και οι δύο απουσίαζαν από την έναρξη της δίκης για λόγους υγείας.

Στην καταληκτική του ομιλία, ο εισαγγελέας κατηγόρησε την οικογένεια για κατάχρηση της «ασύμμετρης κατάστασης» μεταξύ ισχυρού εργοδότη και ευάλωτου εργαζομένου για να εξοικονομήσει χρήματα.

Το προσωπικό του νοικοκυριού λάμβανε μισθό μεταξύ 220 και 400 ελβετικών φράγκων (£195-£350) το μήνα, πολύ χαμηλότερο από αυτό που θα περίμεναν διαφορετικά να κερδίζουν στην Ελβετία. «Κερδίζουν από τη δυστυχία του κόσμου», είπε ο Μπερτόσα στο δικαστήριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας
Επικαιρότητα |

Μαρινάκης για αναβάθμιση Scope: Επιβεβαιώθηκαν ξανά οι θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

«Η έκθεση της Scope υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την ταχεία μείωση του δημόσιου χρέους, την επίτευξη ισχυρών πλεονασμάτων, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων» είπε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τζο Μπάιντεν: Το διάγγελμα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»
Επικαιρότητα |

Διάγγελμα Μπάιντεν για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – «Δεν υπάρχει χώρος στην Αμερική για τέτοιου είδους βία»

Ο Αμερικάνος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε πως «Η ενότητα είναι ο πιο άπιαστος στόχος από όλους, αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από αυτό»