Ευρωπαϊκη Επιτροπή: Δεν θα προταθεί εκ νέου η Μαργκρέτε Βεστάγκερ

Η Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό και γνωστή για τη σκληρή στάση της απέναντι στις Big Tech, δεν θα είναι στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ευρωπαϊκη Επιτροπή: Δεν θα προταθεί εκ νέου η Μαργκρέτε Βεστάγκερ

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό Μάργκρετε Βεστάγκερ δεν θα προταθεί για μια ακόμη θητεία απο τη χώρα της , τη Δανία.

Καθώς το κόμμα της , οι Σοσιαλδημοκρατες δεν τα πήγαν καλά στις εκλογές και δεν συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, η κυβέρνηση της Κοπεγχάγης θα ορίσει διαφορετικό υποψήφιο.

Alitalia: Τα τρία πρόσωπα που αποφασίζουν την τύχη της εταιρείας [γράφημα]

Αξιωματούχοι στην Κοπεγχάγη δήλωσαν στους Financial Times ότι οι Δανοί δεν θα επιλέξουν τη Vestager.  «Η Βεστάγκερ είναι εκτός. Κανείς δεν της χρωστάει τίποτα», δήλωσε πρώην υπουργός ενός από τα σημερινά κόμματα του συνασπισμού.

Η Μ.Βεστάγκερ επέβλεπε την πολιτική ανταγωνισμού και αντιμονοπωλιακής πολιτικής στην Ενωση για 10 χρόνια, και έγινε γνωστή για το χτύπημα μεγάλων αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας με πρόστιμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook χαρακτήρισε μια από τις αποφάσεις της «απόλυτη πολιτική βλακεία» και ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump την αποκάλεσε «κυρία των φόρων» της ΕΕ.

Η κόντρα με τη Γαλλία

Το άστρο της άρχισε να εξασθενεί προς το τέλος της δεύτερης θητείας της, εν μέσω αυξανόμενων νομικών αμφισβητήσεων των αποφάσεών της και της Γαλλίας που εμπόδιζε την προσπάθειά της να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, σημειώνουν οι FT.

Η M.Βεστάγκερ έγινε γνωστή στη Δανία χάρη στην επιμονή της στις συνομιλίες για τον συνασπισμό μετά τις εκλογές του 2011. Έγινε υπουργός Oικονομικών και Eσωτερικών υποθέσεων, ένας ρόλος που την έφερε στις Βρυξέλλες, όπου ήταν στην αιχμή του δόρατος των προσπαθειών για τη δημιουργία της ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης.

«Είναι εκπληκτική όσον αφορά την αντοχή της», δήλωσε ένας αξιωματούχος της ΕΕ που συνεργαζόταν τακτικά με τη Vestager. «Είναι απολύτως τρελή. Διάβασε όλα τα πράγματα … όλο το εικοσιτετράωρο και είχε εκατοντάδες συναντήσεις και είναι ακόμα ζωντανή».

Λέγεται ότι ενέπνευσε τον χαρακτήρα της Birgitte Nyborg Christensen -μια φιλελεύθερη από ένα μικρό κόμμα που ανεβαίνει και γίνεται πρωθυπουργός- στην επιτυχημένη σειρά του Netflix Borgen.

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο