
Από την 1η Ιανουαρίου 2025, ο Θεόδωρος Κοκκάλας, νυν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Chief Operating Officer της ERGO Γερμανίας, και ο Oliver Willmes, νυν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Chief Operating Officer της ERGO International, θα ανταλλάξουν αρμοδιότητες στα διοικητικά συμβούλια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου ERGO.
Κατά συνέπεια, ο Θεόδωρος Κοκκάλας θα είναι υπεύθυνος για τις διεθνείς δραστηριότητες της ERGO και ο Oliver Willmes θα είναι υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της ERGO στη Γερμανία.
Ο Θεόδωρος Κοκκάλας κατείχε διάφορες διοικητικές θέσεις στην ERGO από το 2004. Από το 2004 έως το 2020, ήταν αρμόδιος για τις δραστηριότητες της ERGO στην Ελλάδα ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και στην Τουρκία, από το 2012. Από τον Μάιο του 2020, έχει αναλάβει Chief Operating Officer και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ERGO Γερμανίας.

Ο Oliver Willmes ξεκίνησε την καριέρα του στην ERGO το 2004. Μετά από διάφορες ηγετικές θέσεις στη Γερμανία και διεθνώς στoν Όμιλο, ανέλαβε την ευθύνη για την ERGO International ως Chief Operating Officer και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου το 2019.
Δηλώσεις
«Ο Θεόδωρος Κοκκάλας και ο Oliver Willmes έχουν και οι δύο σημειώσει εξαιρετικές επιδόσεις στους προηγούμενους ρόλους τους και έχουν συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας τόσο τοπικά όσο και διεθνώς. Πριν ξεκινήσουμε την υλοποίηση του επόμενου στρατηγικού μας προγράμματος το 2026, έχουμε ήδη χαράξει μια σημαντική πορεία για τη μελλοντική επιτυχία της ERGO με αυτή την καθοριστική αλλαγή των αρμοδιοτήτων», δηλώνει ο Markus Riess, CEO του Ομίλου ERGO.
«Ο Θεόδωρος Κοκκάλας ανέπτυξε αποτελεσματικά και με επιτυχία την ERGO Γερμανίας τα τελευταία χρόνια καθιστώντας την πιο ανθεκτική και πιο δυναμική, και κατά συνέπεια, η ERGO Γερμανίας συνεισφέροντας σημαντικά στα αποτελέσματα του Ομίλου. Παράλληλα, ο Oliver Willmes έχει αναδιαρθρώσει με συνέπεια το διεθνές χαρτοφυλάκιο, συμβάλλοντας καθοριστικά στη σημαντική αύξηση των αποτελεσμάτων της ERGO International τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, είμαι πολύ ικανοποιημένος που μέσω αυτής της ανταλλαγής αρμοδιοτήτων, μπορούμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα πλεονεκτήματα και τις επιτυχημένες στρατηγικές και των δύο για να συνεχίσουμε την κερδοφόρα ανάπτυξη σε όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος ERGO» αναφέρει ο Markus Riess.


Latest News

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους

Γιατί τελικά οι Έλληνες αγαπούν τις πολωνικές αλυσίδες - Η «μάχη» Pepco-Sinsay στην ελληνική αγορά
Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή, που εδώ και τρία χρόνια έχει δώσει ώθηση σε Pepco και Sinsay

Τι φέρνει το «T» δίπλα στην Cosmote – Οι συνέργειες που… ξεκλειδώνουν
H «νέα» Cosmote Telekom αναμένεται να έχει ως προίκα τις δεκάδες διεθνείς συνεργασίες που κουβαλά το brand Telekom, σαν διεθνής τηλεπικοινωνιακός πάροχος

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο