
Άμεσες επενδύσεις 35 εκατ. ευρώ υλοποιεί η Lamda Μarinas, θυγατρική της Lamda Developments, η οποία έχει υπό την ομπρέλα της την Μαρίνα Φλοίσβου, την Μαρίνα Αγίου Κοσμά και ετοιμάζεται να υποδεχθεί και την Μαρίνα Megayacht Κέρκυρας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής της σύμβασης παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ.
ΤΑΙΠΕΔ: Στη Lamda Marinas Investments τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για τη Μαρίνα Κέρκυρας
Τα στελέχη της Lamda Marins διαβλέπουν ένα σημαντικό πεδίο ευκαιριών ανάπτυξης του κλάδου στη χώρα μας καθώς οι θάλασσες μας είναι ο πρώτος προορισμός στη Μεσόγειο των σκαφών αναψυχής ενώ από την άλλη είναι πανθομολογούμενο ότι οι υποδομές υπολείπονται σημαντικά της ζήτησης.
Tο επόμενο διάστημα η Μαρίνα Φλοίσβου θα επενδύσει 5 εκατ. ευρώ σε δράσεις βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της
Προς αυτή την κατεύθυνση η Lamda marinas επενδύει ήδη και προτίθεται να ενισχύσει τις επενδύσεις αυτές τα επόμενα χρόνια για να ανταποκριθείς την αυξημένη ζήτηση ποιοτικών υπηρεσιών για τα σκάφη αναψυχής.
Όπως σημείωσε χθες σε συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Marinas Σταύρος Κατσικάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ot.gr, το επόμενο διάστημα η Μαρίνα Φλοίσβου θα επενδύσει 5 εκατ. ευρώ σε δράσεις βελτίωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της, ενώ επίσης αναμένονται επενδύσεις άνω των 30 εκατ. ευρώ για την Μαρίνα Αγίου Κοσμά.

O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Marinas Σταύρος Κατσικάδης
Όσον αφορά τη Μαρίνα Megayacht Κέρκυρας αναμένεται μέχρι τέλους Νοεμβρίου η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης. Ως γνωστό για την αξιοποίηση της μαρίνας, διεξήχθη, διαγωνισμός από το ΤΑΙΠΕΔ και επιλέχθηκε ως ανάδοχος η εταιρεία η Lamda Marinas Investments, θυγατρική της Lamda Development.
Η παραχώρηση θα έχει διάρκεια 40 έτη και η σύμβαση θα κυρωθεί από την Βουλή των Ελλήνων. Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ η συνολική αξία του τιμήματος που θα καταβάλλει ο Προτιμητέος Επενδυτής με βάση τη σύμβαση που θα υπογραφεί θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ σε βάθος 40 ετών. Μέρος του τιμήματος θα καταβληθεί εφάπαξ με την έναρξη της υπο-παραχώρησης ενώ το υπόλοιπο θα αποτελεί ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του υπο-παραχωρησιούχου και θα καταβάλλεται ετησίως.
Επιπρόσθετα, πέραν του καταβληθέντος τιμήματος, οι επενδύσεις για την εκ του μηδενός κατασκευή και ανάπτυξη της Μαρίνας αναμένεται να υπερβούν τα 50 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας για τις δυο επενδύσεις στη Μαρίνα Φλοίσβου και την Μαρίνα Αγίου Κοσμά ο κ. Κατσικάδης πρόσθεσε ότι τα σχετικά επενδυτικά σχέδια έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση των μαρίνων από το ταμείο Ανάπτυξης και αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις
Επένδυση σε φωτοβολταϊκό
Παρουσιάζοντας στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πλωτό Μουσείο Νεράιδα, το οποίο φιλοξενείται στη Μαρίνα Φλοίσβου, τον 6ο απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης της Μαρίνας Φλοίσβου, ο κ. Κατσικάδης, ανέφερε ειδικότερα ότι η Μαρίνα Φλοίσβου βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και της στρατηγικής της που αντανακλάται στον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιείται. Η βελτίωση του αποτυπώματος της Μαρίνας Φλοίσβου σχετικά με την Οικονομία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον αντιμετωπίζεται ως κοινωνική ευθύνη που απαιτεί προσήλωση και συνεχή δράση, τόσο σε ατομικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο. Η έκθεση βιωσιμότητας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (εγγυήσεις προέλευσης). Μάλιστα όπως τονίσθηκε η μαρίνα θα λειτουργήσει εντός των εγκαταστάσεων της φωτοβολταικό σύστημα, μια επένδυση έως ενός εκατ. ευρώ.
Επίσης η μαρίνα έδωσε το 2023, ιδιαίτερη σημασία μεταξύ άλλων, στο καθαρισμό των υδάτων συλλέγοντας 21,3 κιλά επιπλεόντων μικροπλαστικων από τα δυο seabin. Διατέθηκαν ακόμη 226.269 ευρώ για την προστασία του περιβάλλοντος (φυτεύσεις δένδρων κ.λ.π.). Σε κοινωνικό επίπεδο να σημειωθεί ότι το 90% των εργαζομένων της μαρίνας φλοίσβου δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με το εργασιακό κλίμα. Τέλος το «κοινωνικό προϊόν» της εταιρείας για το 2023 ανήλθε στα 18.038.500 εκατ. ευρώ.
Η Έκθεση, συντάχθηκε σύμφωνα με τις απαιτήσεις των GRI Universal Standards, καθώς και του προτύπου υπευθυνότητας ΑΑ1000AP (2018), ενώ παράλληλα έλαβε εξωτερική διασφάλιση από τον ανεξάρτητο φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD).
Τέλος ότι ο κ. Κατσικάδης τόνισε ότι η Μαρίνα Φλοίσβου πραγματοποιεί τζίρο 22 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 22% του τζίρου όλων των μαρίνων της Ελλάδος.


Latest News

Η μεγάλη ανατροπή στην κορυφή των λιμανιών της Ευρώπης -Η θέση του Πειραιά
Ο Πειραιάς ανακάμπτει από την αναστάτωση που έφεραν τα γεγονότα στην Ερυθρά Θάλασσα

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Τι αποφάσισε η ΠΝΟ
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Αναπτυξιακό σχέδιο για το λιμάνι του Βόλου - Τι μελετά η κυβέρνηση
Εκσυγχρονισμός με «μοντέλο Αλεξανδρούπολης» μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης του 67% των μετοχών

«Ολική επαναφορά» για τον ΣΕΠ - Αύξηση στη διακίνηση containers μετά από 4 αρνητικά τρίμηνα
Το πρώτο θετικό τρίμηνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΣΕΠ μετά από τέσσερα αρνητικά τρίμηνα

Ποιοι τομείς έδωσαν τα νέα ρεκόρ εσόδων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ το 2024
Για πρώτη φορά το αντάλλαγμα από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά ήταν μειωμένο

ΟΛΠ Α.Ε.: Το λιμάνι του Πειραιά σε ετοιμότητα για την αυξημένη πασχαλινή κίνηση με νέα έργα και παρεμβάσεις
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί σειρά αναβαθμίσεων στις υποδομές του λιμένα Πειραιά

Κικίλιας: Η μείωση των λιμενικών τελών από 1η Μαΐου θα περάσει απευθείας στα εισιτήρια
Για συγκράτηση ή και μείωση των τιμών έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, από το λιμάνι του Πειραιά

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)