Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση της Lamda Marinas Investments στη μαρίνα μεγάλων σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα.

Επτά μήνες μετά την ανακήρυξη της Lamda από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέο επενδυτή για τη συγκεκριμένη υποδομή, ένα εμπόδιο για την υπογραφή της σύμβασης φαίνεται ότι ξεπερνιέται.

ΤΑΙΠΕΔ: Στη Lamda Marinas Investments τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για τη Μαρίνα Κέρκυρας

Το Ελεγκτικό Συνέδριο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε τον προσυμβατικό έλεγχο της σύμβασης για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Κι αυτό επειδή είναι η πρώτη μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες τίθενται συγκεκριμένα κριτήρια και παράμετροι για τα έργα αξιοποίησης των μαρινών. Όπως για παράδειγμα η ολοκλήρωση της χωροθέτησης.

Η αξιοποίηση της μαρίνας στην Κέρκυρα

Πέραν αυτού, όπως προαναφέρθηκε με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της επένδυσης στη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών στο νησί των Φαιάκων.

Το έργο αναμένεται να φέρει σημαντικά οφέλη για την τοπική οικονομία αλλά και συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό. Μετά από μεγάλες καθυστερήσεις δημιουργείται μία μαρίνα ικανή να εξυπηρετήσει τα μεγάλα σκάφη αναψυχής. Αξίζει να σημειωθεί πως η χωροθέτηση της είχε γίνει με απόφαση του υπουργού Τουρισμού το 2007.

Οι επενδύσεις

Οι επενδύσεις για την εκ του μηδενός κατασκευή και ανάπτυξη της Μαρίνας αναμένεται να υπερβούν τα 50 εκατ. ευρώ. Εκτός από τις επενδύσεις, η συνολική αξία του τιμήματος που θα καταβάλλει ο Προτιμητέος Επενδυτής (LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA) με βάση τη σύμβαση που θα υπογραφεί θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ σε βάθος 40 ετών.

Μέρος του τιμήματος θα καταβληθεί εφάπαξ με την έναρξη της υπο-παραχώρησης ενώ το υπόλοιπο θα αποτελεί ποσοστό επί του κύκλου εργασιών του υπο-παραχωρησιούχου και θα καταβάλλεται ετησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές