Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει συνάντηση με Πούτιν

«Θέλει να συναντηθούμε, κι έχουμε αρχίσει να το οργανώνουμε», είπε αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν ο Ντόναλντ Τραμπ

Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει συνάντηση με Πούτιν

Συνάντηση με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να «τελειώσει» ο πόλεμος στην Ουκρανία δήλωσε ο αμερικανός εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πως έχει αρχίσει να ετοιμάζει η ομάδα του.

Συγκεκριμένα, όπως είπε κατά τη διάρκεια συνάντησής του με Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες πολιτειών στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο, στο Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, «θέλει να συναντηθούμε, κι έχουμε αρχίσει να το οργανώνουμε».

Τραμπ: Δεν ξέρει πώς να σταματήσει τον πόλεμο, δεν θα διακόψει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, λένε οι FT

«Ο πρόεδρος Πούτιν θέλει να συναντηθούμε, το έχει μάλιστα πει δημόσια, και πρέπει να τελειώνουμε με αυτόν τον πόλεμο (στην Ουκρανία), που είναι αληθινός κυκεώνας», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης που παραχωρεί με απευθείας τηλεοπτική κάλυψη, ο κ. Πούτιν διαβεβαίωσε πως είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον κ. Τραμπ «ανά πάσα στιγμή».

«Αν συναντηθούμε μια μέρα με τον εκλεγμένο πρόεδρο Τραμπ, είμαι σίγουρος πως θα έχουμε πολλά πράγματα να πούμε» ο ένας στον άλλο, είπε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, που θα αναλάβει την εξουσία την 20ή Ιανουαρίου, υποσχόταν συχνά στην προεκλογική εκστρατεία του πως θα έβαζε τέλος μέσα «σε 24 ώρες» στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ έχει καλέσει να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός» και να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις Μόσχας-Κιέβου.

Ευρωπαίοι και Ουκρανοί έχουν εκφράσει ανησυχίες πως μπορεί να αναγκάσει το Κίεβο να κάνει μείζονες παραχωρήσεις και να προσφέρει γεωπολιτική νίκη στο Κρεμλίνο ενώ επί των ημερών του απερχόμενου Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, η Ουάσιγκτον ήταν ο κυριότερος υποστηρικτής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων τον Φεβρουάριο του 2022, διαθέτοντάς τους υλικό αξίας 65 και πλέον δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο