
Με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για λάθη στον υπολογισμό της συμμετοχής των ασθενών σε βιοπαθολογικές εξετάσεις η ΗΔΙΚΑ διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε οικονομική ζημία για τα διαγνωστικά κέντρα.
Επενδύσεις 3,6 τρισ. στον ψηφιακό μετασχηματισμό διεθνώς ως το 2026
Αναλυτικά, κατά την ενημέρωση των συστημάτων με τις νέες τιμές που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου ενεργοποιήθηκαν εκ παραδρομής 13 εγγραφές με παλαιότερες τιμές που αφορούσαν σε 15 εξετάσεις. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να εκτυπωθούν παραπεμπτικά με τις συγκεκριμένες παλαιότερες τιμές. Οι εν λόγω εγγραφές απενεργοποιήθηκαν το πρωί της 30ης Ιανουαρίου και σε διάστημα μισής ώρας από τη στιγμή που έγινε αντιληπτή η εκ παραδρομής ενεργοποίησή τους.
Οι λανθασμένες τιμές εμφανίστηκαν μόνο στην εκτύπωση και δεν σχετίζονται με την εκτέλεση των παραπεμπτικών
ΗΔΙΚΑ: Καμία ζημία σε ασφαλισμένους ή διαγνωστικά κέντρα
Η ΗΔΙΚΑ υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε ζημία για τους ασφαλισμένους ή τα διαγνωστικά κέντρα, δεδομένου ότι η διαδικασία εκτέλεσης του παραπεμπτικού και ανάκτησης γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής Δήλωσης Αναλυτικών Παραστατικών Υγείας (eΔΑΠΥ) με τις σωστές τιμές και δεν επηρεάστηκε από την εκ παραδρομής ενεργοποίηση των εγγραφών. Οι λανθασμένες τιμές εμφανίστηκαν μόνο στην εκτύπωση και δεν σχετίζονται με την εκτέλεση των παραπεμπτικών.
Σημειώνεται ότι η ΗΔΙΚΑ Α.Ε. είναι οργανισμός υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού στις περιοχές της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας. Μεταξύ άλλων, έχει την ευθύνη για τις εφαρμογές της ηλεκτρονικής και της άυλης συνταγογράφησης, του myHealth app, των Εθνικών ηλεκτρονικών Μητρώων Ασθενών, του ΑΜΚΑ, του NCP, του ΕΠΣΜΥ, των συστημάτων του ΕΦΚΑ και του ΟΠΕΚΑ κλπ.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια