Φιλοκρέτα: Σχέδια επέκτασης στον ξενοδοχειακό τομέα

Η Φιλοκρέτα πέτυχε την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου συνολικού προϋπολογισμού 17 εκ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Φιλοκρέτα: Σχέδια επέκτασης στον ξενοδοχειακό τομέα

Την περαιτέρω επέκταση της δραστηριότητας στον ξενοδοχειακό τομέα σχεδιάζει η εταιρεία Φιλοκρέτα Α.Ε.Ξ.Τ. που ελέγχει το ξενοδοχείο Gouves Water Park Holiday Resort στη Χερσόνησο της Κρήτης.

Η ιδιόκτητη ξενοδοχειακή μονάδα είναι πέντε αστέρων δυναμικότητας 363 δωματίων (εκ των οποίων 33 νεόδμητα και 330 πλήρως ανακαινισμένα) ενώ διαθέτει και μισθωμένη ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων δυναμικότητας 28 δωματίων.

Στόχος της εταιρείας, την οποία διευθύνει ο Κωνσταντινος Μαρκάκης – Τρυπάκης πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, είναι για το 2025 η υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου που προβλέπει την επέκταση της ξενοδοχειακής μονάδας δια της δημιουργίας 96 νέων δωματίων, με απώτερο στόχο την βελτίωση της κερδοφορίας και της ρευστότητας της Εταιρείας. Να σημειωθεί επίσης ότι η εταιρεία πέτυχε την ένταξη του επενδυτικού σχεδίου συνολικού προϋπολογισμού 17 εκ. ευρώ στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Επίσης στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ποσού 775.000 ευρώ με εισφορά περιουσιακού στοιχείου (οικόπεδο) στις 21/10/2024. Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση 2024 ο κύκλος εργασιών της Φιλοκρέτα ανήλθε σε 12.577.077 ευρώ έναντι 11.351.463 ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11%. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των διανυκτερεύσεων συνέπεια κυρίως της ανάκαμψης της οικονομίας μετά τη ραγδαία πτώση λόγω της πανδημίας αλλά και την εδραίωση της εταιρείας ως μια σταθερή τουριστική επιλογή, εκτιμά η διοίκηση.

Τα ολικά αποτελέσματα προ φόρων και τόκων ανήλθαν σε κέρδη ποσού 2.064.680 ευρώ έναντι κερδών ποσού 1.999.147 ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση. Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη ποσού 834.797 € έναντι κερδών ποσού 946.096 ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση. Η μείωση των αποτελεσμάτων προ φόρων χρήσης οφείλεται κυρίως στην επίδραση των έκτακτων ζημιών κατά την ελεγχόμενη χρήση, αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας.

Αγορές μετοχών

Επίσης το 2024 η εταιρεία προέβη σε αγορά μετοχών των εταιρειών CONSTANT HOLIDAYS και ΜΑΣΤΕΡ Α.Ε. έναντι ποσών 4.329.849 € και 1.500.000 € αντίστοιχα κατά την προηγούμενη χρήση, αποκτώντας έτσι το πλειοψηφικό μετοχικό πακέτο. Στη χρήση 2024 συμμετείχε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της CONSTANT HOLIDAYS, με σκοπό την ενίσχυση της λειτουργικής της δραστηριότητας και προέβη στην σύσταση της εταιρείας GOUVES PLAZA AE έναντι ποσού 250.000 € (συμμετοχή 50%). Σκοπός της εταιρείας, μέσω των θυγατρικών της, είναι η επέκταση της στον ξενοδοχειακό κλάδο μέσα από διαφοροποιημένες υπηρεσίες και καταλύματα.

OT Originals

Περισσότερα από Τουρισμός

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο