Στη συμπλήρωση 5 χρόνων από την υπογραφή της συμφωνίας για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, αναφέρεται ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας.
«Η πατρίδα μας έκλεισε μια εκκρεμότητα 45 ετών και επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Δένδιας συνοδεύοντας την ανάρτηση, με μια φωτογραφία όπου ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών και ο τότε υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Λουίτζι Ντι Μάιο, συνυπογράφουν τη συμφωνία.
Δένδιας: Μεγαλώσαμε την Ελλάδα»
Ειδικότερα ο κ. Δένδιας αναφέρει:
«5 χρόνια από τη Συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία, την οποία συνυπογράψαμε με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Luigi Di Maio.
Η Πατρίδα μας έκλεισε μια εκκρεμότητα 45 ετών και επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.
Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)».
Δείτε την ανάρτηση
5 χρόνια από τη Συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Ιταλία, την οποία συνυπογράψαμε με τον τότε Υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Luigi Di Maio.
Η Πατρίδα μας έκλεισε μια εκκρεμότητα 45 ετών και επέκτεινε τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.… pic.twitter.com/cWvXxirYZv
— Nikos Dendias (@NikosDendias) June 9, 2025














![ΕΕ: Πόσο κοστίζει ο πόλεμος Ρωσίας- Ουκρανίας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/1b11f28dc5598a81e4fe0fba2c47a26c_XL-1.jpg)























