Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία

«Θα δώσουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας», λένε οι αγρότες της Θεσσαλίας – Καλούν σε συντονισμό

Αγρότες: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις στη Θεσσαλία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, οι οποίοι προχωρούν σε σύσκεψη προκειμένου να συντονίσουν και να οργανώσουν τα επόμενα βήματα τους.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παλαμά Καρδίτσας, ενώ η απόφαση για αυτή, είχε ληφθεί στην σύσκεψη συντονισμού των ΔΣ των Ομοσπονδιών των Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων που είχε γίνει τον προηγούμενο μήνα.

«Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς και για το νέο κύκλο των πανελλαδικά συντονισμένων κινητοποιήσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας από την περιοχή μας, την Θεσσαλία»

«Όλο το προηγούμενο διάστημα αναπτύξαμε αγώνες, ακόμα και μέσα στο κατακαλόκαιρο. Μόνο μέσα από τους αγώνες μας, τη λειτουργία των Ομοσπονδιών και των Αγροτικών Συλλόγων, την συσπείρωση της πλειοψηφίας των αγροτών, θα δώσουμε τη μάχη για την επιβίωσή μας», επισημαίνεται σε σχετικό κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ).

«Δίνουμε τη μάχη»

Οι αγροκτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, όπως επισημαίνουν «βρισκόμαστε σε ένα συνεχές αγώνα διεκδίκησης και αυτό γιατί και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά, που δεν μας επιτρέπουν να επιβιώσουμε. Άλλωστε πέρασαν 2 χρόνια από τις καταστροφικές πλημμύρες του Daniel, με την κρατική επιλεκτική ανικανότητα αντιμετώπισης των συνεπειών να τη ζούμε ως σήμερα, ενώ οι δικογραφίες προς τους αγωνιζόμενους αγρότες πάνε η μια μετά την άλλη».

Αυτό όπως εξηγούν «είναι το αποτέλεσμα όλων των νόμων και των αποφάσεων της ΚΑΠ της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων. Στόχος τους είναι να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών και οι υπόλοιποι να γίνουμε σύγχρονοι κολίγοι».

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι υπογραμμίζουν ότι δίνουν τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, τ’ άλλα λαϊκά στρώματα που «έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινούς αντίπαλους. Έχουμε βρεθεί μαζί σε δεκάδες μάχες και πολλές φορές έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στους αγώνες μας. Ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς και για το νέο κύκλο των πανελλαδικά συντονισμένων κινητοποιήσεων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, ξεκινώντας από την περιοχή μας, την Θεσσαλία».

«Πριν ενάμιση μήνα τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών είχαν κοινή συνεδρίαση, αμέσως μετά από τις μεγάλες κινητοποιήσεις που αναπτύχτηκαν σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας. Τώρα προχωράμε στο επόμενο βήμα συντονισμού για τους επόμενους αγώνες που έρχονται», σημειώνεται στο κάλεσμα.

OT Originals
Περισσότερα από AGRO

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies