Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές: ο δεύτερος και τελευταίος τόμος του ιστορικού μυθιστορήματος «Θέκλη», το περιοδικό Ελληνική Κουζίνα και όπως κάθε Κυριακή το ΒΗΜΑGAZINO.
Θέκλη – Τόμος Β’
Ένα έργο που τιμήθηκε με το Βραβείο Ιδρύματος Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών (2005) και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (2006).
Η Θέκλη είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μυθιστορήματα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μας μεταφέρει στα χρόνια των Βαλκανικών Πολέμων (1912–1913), σε μια εποχή που η Ελλάδα αλλάζει πρόσωπο μέσα από την έξαρση, τις θυσίες και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού. Στο φόντο της Ιστορίας, η Κακούρη υφαίνει τη συγκλονιστική πορεία μιας νεαρής γυναίκας, που μέσα στη δίνη της αναταραχής περνά από την ευτυχία της αθωότητας στην οδυνηρή αλλά λυτρωτική ευδαιμονία της αυτογνωσίας.
Με τη γνωστή της αφηγηματική δεξιοτεχνία, η συγγραφέας ανασυνθέτει μια εποχή όπου ο κοινωνικός ιστός δοκιμάζεται, οι ισχυροί σπαράζουν από αγιάτρευτους καημούς και ο έρωτας αποκαλύπτει τη διπλή του φύση — καταστροφέας, θριαμβευτής και ζωοδότης. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, οι αναγνώστες ζουν την ένταση μιας Ελλάδας που αγωνίζεται, θρηνεί και ελπίζει, καθώς η μεγάλη Ιστορία συναντά τις μικρές, ανθρώπινες ιστορίες.
Ελληνική Κουζίνα
Αν υπάρχει ένα φαγητό που περιγράφει με ακρίβεια τη θαλπωρή, τη φροντίδα και τη ζεστασιά της εστίας, αυτό είναι η σούπα. Οι θρεπτικοί ζωμοί που σιγοβράζουν για ώρες, έτσι ώστε όλα τα υλικά να ενωθούν, να γλυκάνουν και να γίνουν «φάρμακο» για το σώμα και την ψυχή μας, είναι ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε για να υποδεχτούμε τις πρώτες μέρες του χειμώνα.
Παράλληλα, φτιάχνουμε λαχταριστά μπισκότα για να απολαμβάνουμε με το γάλα, τον καφέ ή το τσάι μας, μοναδικές λιχουδιές που μπορούμε εύκολα να προσφέρουμε σε όλους τους αγαπημένους μας.
Δοκιμάζουμε να φτιάξουμε vegan γλυκά από καρύδι και κάστανο, τους μεγάλους πρωταγωνιστές αυτής της εποχής, και επισκεπτόμαστε το σπίτι του Στέλιου Παρλιάρου για να μάθουμε να ετοιμάζουμε το πιο εύκολο cheesecake με φρούτα του δάσους, αλλά και να καταγράψουμε την ιστορία του — που, αν ήταν γλυκό, θα ήταν μια σοκολατίνα που συνδυάζει την bitter με τη σοκολάτα γάλακτος.
Μαθαίνουμε γιατί τα ράμεν είναι η σούπα που έχει κατακτήσει όλη την Ευρώπη, αναλύουμε τον πατσά, την ελληνική σούπα που αγαπήθηκε και μισήθηκε με το ίδιο πάθος, φτιάχνουμε ψωμί με προζύμι και συνδυάζουμε τα σωστά κρασιά με το finger food, τα σνακ και τους μεζέδες που τους ταιριάζουν.
ΒΗΜΑGAZINO
Στο εξώφυλλό του τεύχους ο Δημήτρης Λάλος. Ο δημοφιλής ηθοποιός πρωταγωνιστεί (μαζί με τη Μαριλίτα Λαμπροπούλου), στη νέα, πολλά υποσχόμενη σειρά του MEGA «Μια Νύχτα Μόνο», που έρχεται στους τηλεοπτικούς δέκτες. Ο Λάλος φωτογραφίζεται με εντυπωσιακό τρόπο και μιλάει στο “BHMAGAZINO” για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.




















![Παπασταύρου: Επενδύσεις 2,5 δισ. για λειψυδρία – Οι 7 άξονες [Δείτε Live]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/10/DSC_2826-scaled.jpg)



















