Ήπειρος: Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες αποζημίωσης των καλλιεργητών στον κάμπο της Λαψίστας

Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημιές σε καλλιέργειες στον κάμπο της Λαψίστας στην Ήπειρο

Ήπειρος: Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες αποζημίωσης των καλλιεργητών στον κάμπο της Λαψίστας

Σε δύο στάδια θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις των αγροτών στον κάμπο της Λαψίστας στην Ήπειρο, όπως ανακοινώθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε, τις επόμενες ημέρες θα προωθηθούν -σε συνεργασία Υπουργείου και  ΕΛΓΑ – στην ΑΑΔΕ οι καταστάσεις για την καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων σε δικαιούχους καλλιεργητές.

Οι αποζημιώσεις θα δοθούν μέσω του προγράμματος de minimis

Αντίστοιχα για τους καλλιεργητές, των οποίων οι εκτάσεις είναι μη επιλέξιμες ή έχουν ζητήματα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι πληρωμές θα γίνουν σε δεύτερο στάδιο.

Να σημειωθεί ότι οι αποζημιώσεις, οι οποίες αναμένεται να καταβληθούν στα μέσα του Μαρτίου, αφορούν τις απώλειες του εισοδήματος που είχαν οι καλλιεργητές του κάμπου σε καλαμπόκι, τριφύλλι και σιτάρι, στο 100% της ζημιάς που υπέστησαν. Η αποζημίωση θα δοθεί μέσω του προγράμματος De miminis.

Τα αρδευτικά στην Ήπειρο

«Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα σύσκεψη, με συγκεκριμένα αποτελέσματα. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε κάνει την κατάλληλη προεργασία και έτσι σήμερα έγιναν οι ανακοινώσεις που καλύπτουν τα αιτήματα των καλλιεργητών του κάμπου της Λαψίστας, τουλάχιστον σε ο, τι αφορά τον τομέα των αποζημιώσεων», επισήμανε σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Όπως ανέφερε, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν τα αρδευτικά έργα, τα οποία έχει προτείνει προς ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης η Περιφέρεια Ηπείρου, με τις διαδικασίες να μην έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. «Από τη δική μας πλευρά, ό,τι έχουμε αναλάβει το έχουμε προχωρήσει, το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν και οι άλλοι φορείς», σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κρύας- Λαψίστας Ηρακλής Μπαλαντάνης, ο αντιπρόεδρος του ίδιου Οργανισμού Μιχάλης Τζίμας, ενώ τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη είχε ο βουλευτής Γεώργιος Αμυράς, ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του στη Βουλή.

OT Originals
Περισσότερα από AGRO

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο