Χρηματιστήριο Αθηνών: Κρατούν τα ηνία της αγοράς οι πωλητές

Ο γενικός δείκτης έχει διανύσει σήμερα ένα τόξο διακύμανσης που αγγίζει τις 26 μονάδες, από το -0,98% έως το +0,30%

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κρατούν τα ηνία της αγοράς οι πωλητές

Έντονη νευρικότητα και μεταβλητότητα εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, προσπαθώντας να μείνει μακριά από τη ζώνη των 2.000 μονάδων, στη σκιά της γεωπολιτικής έντασης που μαίνεται στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,74% στις 2.009,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 97,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.091,12 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 0,81% στις 2.182,72 μονάδες.

Οριακά

Ο γενικός δείκτης έχει διανύσει σήμερα ένα τόξο διακύμανσης που αγγίζει τις 26 μονάδες, από το -0,98% έως το +0,30%, με πολλούς τίτλους όχι μόνο να μην έχουν παγιώσει μια κατεύθυνση, αλλά και να εμφανίζουν έντονες μεταβολές. Επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά ότι η αγορά κινείται πρωτίστως με βάση τη ροή των πληροφοριών που έρχεται από το μέτωπο της Μέσης Ανατολής και δευτερευόντως με βάση τις επιμέρους επιχειρηματικές εξελίξεις.

Τεχνικά, η εικόνα παραμένει οριακή. Η ζώνη των 1.950–2.020 μονάδων αποτελεί, κατά τη Fast Finance, σημαντική στήριξη, ενώ το επίπεδο των 2.100–2.120 μονάδων λειτουργεί ως κοντινή αντίσταση. Η κατοχύρωσή του θα μπορούσε να δώσει μια πιο αξιόπιστη αντίδραση και να δείξει ότι οι αγοραστές αρχίζουν να επιστρέφουν. Πάνω από τις 2183–2184 μονάδες σε κλείσιμο, η τάση μπορεί να αλλάξει πιο ουσιαστικά.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και ο τραπεζικός δείκτης, που συνεχίζει να καθοδηγεί την αγορά. Παραμένει σε καθοδική τάση, με το stop να έχει υποχωρήσει στις 2.331 μονάδες, επιβεβαιώνοντας ότι η πίεση δεν έχει εκτονωθεί. Την ίδια στιγμή, οι κινήσεις σε μετοχές όπως METLEN, BYLOT, QUALCO και ALWYN δείχνουν ότι ξένα funds αναζητούν ενεργά ευκαιρίες στην πτώση, χωρίς δισταγμό να τοποθετηθούν επιθετικά στην αρνητική πλευρά της αγοράς, καταλήγει η Fast Finance.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Cenergy και Βιοχάλκο σημειώνουν απώλειες 3,91% και 3,32% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι η πτώση σε Allwyn, Aktor, Alpha Bank, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Optima. Στο -1,50% βρίσκεται η Πειραιώς.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, Εθνική, ΔΕΗ, Aegean, Λάμδα, Κύπρου, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ και Coca Cola, με τη Metlen να μην έχει μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Hellenw Energy, Motor Oil< Σαράντης, ΔΑΑ, Eurobank, ΟΤΕ και ΕΛΧΑ.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο