array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(17) "News and Politics"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(18) "International News"
    [1]=>
    string(8) "Politics"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(8) "negative"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(20) "Human-made Disasters"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(8) "Violence"
}

Τραμπ: Ο πόλεμος με Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ -Απειλεί να επιτεθεί στο όρος Πικάξ

Ο πόλεμος και η επακόλουθη αύξηση των τιμών των καυσίμων έριξαν τη δημοτικότητα του Τραμπ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Τραμπ: Ο πόλεμος με Ιράν θα τελειώσει μετά τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ -Απειλεί να επιτεθεί στο όρος Πικάξ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο αναμένει ότι θα τελειώσει ο πόλεμος με το Ιράν δήλωσε ο  Ντόναλντ Τραμπ και απείλησε ξανά να επιτεθεί σε μια τοποθεσία που σχετίζεται με το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αφού οι δύο πλευρές εξαπέλυσαν το μεγαλύτερο κύμα επιθέσεων σε πλοία από την έναρξη του εξάμηνου πολέμου.

Οι εντάσεις στην περιοχή είναι υψηλές, με τις αρχές πολιτικής άμυνας της Σαουδικής Αραβίας να εκδίδουν την Πέμπτη συναγερμούς έκτακτης ανάγκης στην πόλη Χαμίς Μουσάιτ στα νοτιοδυτικά για τέταρτη φορά μέσα σε 24 ώρες, καθώς ξέσπασαν συγκρούσεις με τους Χούθι της Υεμένης που υποστηρίζονται από το Ιράν, σύμφωνα με το Reuters.

Οι τιμές του αργού Brent κυμαίνονταν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι οδοί εφοδιασμού μέσω τόσο του Ορμούζ όσο και της Ερυθράς Θάλασσας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό διαταραγμένες. Το Ιράν δήλωσε ότι επιτέθηκε σε 10 πλοία κοντά στα Στενά του Ορμούζ την Τετάρτη, αφού οι ΗΠΑ βύθισαν πέντε ιρανικά πετρελαιοφόρα, το τελευταίο σε μια σειρά αντεπιθέσεων που έχουν σηματοδοτήσει ελάχιστες πιθανότητες για επικείμενο τερματισμό των εχθροπραξιών.

Ο πόλεμος και η επακόλουθη αύξηση των τιμών των καυσίμων έχουν συμβάλει στην πτώση της δημοτικότητας του Τραμπ σε ιστορικά χαμηλά. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι η Τεχεράνη προσπαθεί να επηρεάσει τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο, οι οποίες θα καθορίσουν εάν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του θα διατηρήσει τον έλεγχο του Κογκρέσου.

«Νομίζω ότι ο πόλεμος θα τελειώσει αμέσως μετά τις εκλογές, επειδή δεν μπορούν να αντέξουν άλλο. Είναι απεγνωσμένοι να προσπαθήσουν να επηρεάσουν τις εκλογές», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Societe Generale

Ο Τραμπ έχει ξαναθέσει προθεσμίες για τον τερματισμό του πολέμου

Η Wall Street Journal ανέφερε αργότερα ότι κορυφαίοι σύμβουλοι του Λευκού Οίκου, συμπεριλαμβανομένου του Αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς και του Υπουργού Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, έχουν προειδοποιήσει κατ’ ιδίαν τον Τραμπ ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να παραταθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της προεδρίας του, η οποία λήγει τον Ιανουάριο του 2029. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα την αναφορά.

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να χτυπήσουν το όρος Πικάξ του Ιράν, μια βαριά οχυρωμένη τοποθεσία που φιλοξενεί δύο βαθιά θαμμένα συγκροτήματα σηράγγων κοντά στις κατεστραμμένες εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν στο Νατάνζ.

«Παρατηρούμε ότι υπάρχει μικρή δραστηριότητα στο όρος Πικάξ. Θα συμβούλευα το Ιράν να μην γίνει περίεργο γιατί θα πρέπει να το χτυπήσουμε πολύ σκληρά», δήλωσε ο Τραμπ σε ομιλία του στο ενδιάμεσο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. Ο Τραμπ απειλεί με χτυπήματα στο όρος Πικάξ τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Ουάσινγκτον είχε επικαλεστεί αυξανόμενη επιτυχία στην καθοδήγηση δεξαμενόπλοιων μέσω του Στενού του Ορμούζ, το οποίο μετέφερε περίπου το ένα πέμπτο των προμηθειών πετρελαίου πριν από τον πόλεμο. Ωστόσο, η επανέναρξη των εχθροπραξιών αυτόν τον μήνα φαίνεται να έχει ανατρέψει οποιοδήποτε τέτοιο σταδιακό άνοιγμα. Μόλις επτά πλοία διέσχισαν το στενό την Τετάρτη, το ήμισυ του μέσου όρου των 10 ημερών, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία παρακολούθησης πλοίων την Πέμπτη.

Οι μάχες μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και των Χούθι στην Υεμένη έχουν επίσης κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, ένα δεύτερο σημείο πολέμου που απειλεί τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό από τη Μέση Ανατολή.

Τουλάχιστον 73 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε τέσσερις πόλεις της νότιας Σαουδικής Αραβίας, συμπεριλαμβανομένου του Χαμίς Μουσάιτ, σε πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι στον μεγαλύτερο εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο.

Οι Χούθι δήλωσαν ότι επιτέθηκαν σε μια αεροπορική βάση στη νοτιοδυτική πόλη Χαμίς Μουσάιτ και σε πετρελαϊκές υποδομές σε κοντινές πόλεις, σε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία από την έναρξη του πολέμου ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν τον Φεβρουάριο. Οι αρχές πολιτικής άμυνας της Σαουδικής Αραβίας εξέδωσαν άδεια για την κατάσταση την Πέμπτη, έπειτα από μια ακόμη έκτακτη ανάγκη που κηρύχθηκε στο Χαμίς Μουσάιτ.

OT Originals
Περισσότερα από Επικαιρότητα

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies