Για τα 95 χρόνια της Παπαστράτος στην Ελλάδα, μίλησε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Αλέξανδρος Χατζόπουλος στο ΟΤ FORUM και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κολώνα και Γιάννη Αγουρίδη.
«Εϊναι πολλά τα χρόνια. Αν προσπαθήσει κανείς -και μάλιστα χθες δείξαμε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη το ντοκιμαντέρ για την πορεία της εταιρείας- να δει την πορεία θα καταλάβει ότι η εταιρεία δεν άντεξε απλώς ή δεν έμεινε στάσιμη, αλλά άλλαζε συνεχώς όταν έβλεπε ότι έπρεπε να κάνει μια αλλαγή στην πορεία της», είπε.
Η μεγάλη αλλαγή
«Χαρακτηριστικά είναι τα τελευταία 10 χρόνια που η εταιρεία έκανε τον μεγάλο της μετασχηματισμό. Το 2027 κυριολεκτικά σταμάτησε αυτό που έκανε και ξεκίνησε κάτι άλλο. Σταμάτησε την παραγωγή προϊόντων καπνού και μπήκε στις θερμαινόμενες ράβδους. Αν το δει κανείς αναδρομικά θα δει ότι ήταν μεγάλο ρίσκο. Η χώρα ήταν σε κρίση, μακροοικονομικά δεν είχες ορατότητα, υπήρχε ρίσκο γιατί δεν ξέραμε πώς θα πάει στην αγορά (…)» ανέφερε.
Και προσέθεσε: «Σήμερα έχουμε πλέον πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία, έχουμε μια εταιρεία πρότυπο που απυθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, φτάσαμε να είμαστε 1.500 άνθρωποι και μαζί».
«Η Ιαπωνία είναι από τις πιο στρατηγικές αγορές στις οποίες εξάγουμε τις θερμαινόμενες ράβδους καπνού. Ενα προϊόν του Ασπροπύργου στην Αττική καταναλώνεται συστηματικά από Ιάπωνες καταναλωτές. Περιπου το 60% της παραγωγής μας κατευθύνεται στην Ιαπωνία. Σε εθνικούς όρους, η Ελλάδα το 2024-2025 εξήγαγε στην Ιαπωνία 320 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 83% ήταν εξαγωγές της Παπαστράτος. Η Παπαστράτος είναι ένα παράδειγμα εξέλιξης επιχείρησης στην Ελλάδα», σημείωσε.
Προστασία δημόσιας υγείας
«Οταν μιλάμε για διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών το πρώτο που κοιτάει κανείς ως εθνικός νομοθέτης είναι τι στόχο θέλει να πετύχει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση για τον κλάδο μας υπάρχει ο στόχος της προστασίας της δημόσιας υγείας, της μείωσης του ποσοστού των καπνιστών, της προστασίας των επενδύσεων και των δημοσίων εσόδων. Πρέπει να στοχεύει σε όλα μαζί η νομοθεσία γιατί θα χάσει τη στόχευσή του. Αυτό είναι κάτι που αφορά και την ΕΕ και τη χώρα μας», συμπλήρωσε.





































