Οι υποβαθμισμένες υποδομές της Αμερικής χρειάζονται αναβάθμιση, ωστόσο όλα όσα έχει κατά νου ο Τζο Μπάιντεν, δεν φαίνεται να αρκούν για να προσελκύσουν ιδιώτες επενδυτές. Η διαχείριση των υδάτων είναι ένα παράδειγμα, όπου οι ανάγκες και η ανταποδοτικότητα στην κοινωνία είναι σε υψηλό επίπεδο, αλλά οι αποδόσεις στους παρόχους κεφαλαίων ενδέχεται να μην είναι. Αυτό που είναι δημοσίως επιθυμητό, δεν είναι απαραιτήτως εφικτό να χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες, ωστόσο υπάρχει χώρος και για τα δύο.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Μηχανικών αξιολογεί τις υποδομές της χώρας με τον άθλιο βαθμό C-μείον. Υπολογίζει ότι απαιτούνται επιπλέον 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2029 για να λάβουν ικανοποιητικό βαθμό. Χωρίς την ενίσχυση αυτή, οι καθυστερήσεις στα ταξίδια και οι αξιόπιστες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα κοστίσουν 10 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2039.

Με τόση ανάγκη και υποσχόμενες αποδόσεις, είναι επομένως σημαντικό να αποδεσμευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο από τις αποφάσεις της νομοθετικής αρχής.
Ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες μπορεί να είναι ευτυχείς να επενδύσουν σε περιοχές όπου οι αποδόσεις είναι γρήγορες και σχετικά βέβαιες, σε άλλους τομείς, η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει. Το κλασικό παράδειγμα είναι οι βασικές δαπάνες που γίνονται για την έρευνα, αλλά η αναβάθμιση στην υδροδότηση είναι ένα άλλο θέμα.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος, τα συστήματα που ελέγχονται από τις δημοτικές αρχές εξυπηρετούν το 84% των Αμερικανών.

Λάβετε υπόψη την αντικατάσταση των αγωγών μολύβδου σε φτωχές περιοχές, οι οποίες δεν μπορούν να αντέξουν το τεράστιο εφάπαξ κόστος. Σύμφωνα με το σχέδιο του Μπάιντεν θα μπορούσαν να αποσταλούν 45 δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως μέσω του EPA, σε πιστωτικές δεξαμενές τις οποίες θα διαχειρίζονται οι Πολιτείες, οι οποίες θα δανείζουν χρήματα στις τοπικές κοινότητες με αποπληρωμή σε ορίζοντα δεκαετιών. Με κάποια πρόσθετη χρηματοδότηση από τις Πολιτείες, αυτό θα μπορούσε να είναι αρκετό.

Οι αποδόσεις είναι επίσης υψηλές για την κοινωνία. Το Ταμείο Προστασίας του Περιβάλλοντος εκτιμά ότι η αφαίρεση 9,3 εκατομμυρίων γραμμών θα δημιουργήσει ένα ισοδύναμο 205 δισεκατομμυρίων, από τη μείωση των περιστατικών καρδιαγγειακών νόσων.

Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος των $ 5.000 ανά σωλήνα, πρόκειται για μια τετραπλή απόδοση. Και αυτή είναι μια εξαιρετικά συντηρητική εκτίμηση. Η έκθεση σε μόλυβδο στα παιδιά έχει συνδεθεί έντονα με χαμηλές επιδόσεις στην εκπαίδευση και στο IQ, καθώς και με υψηλότερα ποσοστά εγκληματικής συμπεριφοράς. Ο καθηγητής Peter Muennig στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια εκτιμά ότι το κόστος αυτών των δαπανών είναι 50.000 $ ανά παιδί.

Σίγουρα, το έργο είναι εντάσεως κεφαλαίου και οι ιδιοκτήτες μπορεί να μην μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Θα χρειαστούν δεκαετίες ώστε τα οφέλη αυτά να διαφανούν και να διαδοθούν σε ολόκληρη την κοινωνία. Αλλά αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση πρέπει να παρεμβαίνει και να βάζει τέτοια έργα στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Το πρώτο καθήκον του Μπάιντεν είναι να εντοπίσει αξιόλογα έργα που δεν θέλουν οι επενδυτές και να εξασφαλίσει ότι θα πραγματοποιηθούν ούτως ή άλλως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Partners