
Η Ελλάδα, η Ισπανία, και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα χρειαστούν τρία χρόνια (2023), για να υπερβούν το ΑΕΠ που είχαν σημειώσει το 2019, σύμφωνα με την Scope Ratings, με την Ιταλία να χρειάζεται μάλιστα τέσσερα χρόνια (το 2024), αντίστοιχα.
Οι ΗΠΑ, οι σκανδιναβικές χώρες, οι χώρες της Βαλτικής και οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης θα δουν τα επίπεδα ΑΕΠ τους να υπερβαίνουν τα επίπεδα του 2019 φέτος, ενώ οι περισσότερες χώρες της ευρωζώνης θα περιμένουν μέχρι το 2022.
Μόνο για τις Ιρλανδία, Νορβηγία και ΗΠΑ το πραγματικό ΑΕΠ το 2024 προβλέπεται να είναι υψηλότερο σε σύγκριση με τις προβλέψεις που έγιναν τον Οκτώβριο του 2019, δείχνοντας ότι ο αντίκτυπος της κρίσης, όσον αφορά το εισόδημα, δεν θα ανακτηθεί για τα περισσότερα κράτη.
Η Ιρλανδία (δεδομένης της παραμόρφωσης των στατιστικών που οφείλονται σε δραστηριότητες πολυεθνικών), η Κίνα και η Τουρκία (με τον πληθωρισμό όμως στα ύψη) δεν παρουσίασαν πτώση ανάπτυξης το 2020, ενώ η ανάκαμψη των Ηνωμένων Πολιτειών θα εξαρτηθεί και από την αποτελεσματικότητα του δημοσιονομικού πακέτου τόνωσης της οικονομίας.


Latest News

Νέα μείωση 5,2% στο ποσοστό των ανέργων τον Μάρτιο - Πόσοι είναι επιδοτούμενοι
Παγιωμένα είναι τα στοιχεία της ΔΥΠΑ για την ανεργία των μακροχρόνια εγγεγραμμένων με 1 στους 2 να είναι μακροχρόνια άνεργος

Πώς μπορεί να «φουσκώσει» ο κρατικός κουμπαράς – Θα δοθεί κοινωνικό μέρισμα;
Τα εμπόδια και οι ευκαιρίες για να αυξηθεί το πλεόνασμα – Υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε η κυβέρνηση να δώσει κοινωνικό μέρισμα

Πώς θα κινηθεί η ελληνική οικονομία το 2025 και 2026 - Νέες προβλέψεις από 25 οίκους
Για το πρώτο τρίμηνο του 2025, οι προβλέψεις της Focus Economics κάνουν λόγο για επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης