
Στην τελική ευθεία βαίνουν συζητήσεις μεταξύ των αρμοδίων για τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν στην ακτοπλοΐα αυτή την τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα ισχύσει τελικά το υποχρεωτικό covid test πριν το ταξίδι είτε πρόκειται rapid test, είτε για self test.
Αντί του παραπάνω, ο επιβάτης θα υπογράφει μία υπεύθυνη δήλωση όπως γινόταν και πέρυσι, παραλαμβάνοντας έντυπο από κιόσκια, τα οποία θα υπάρχουν στους προβλήτες αναχώρησης. Με άλλα λόγια, το συγκεκριμένο έντυπο θα λειτουργεί για τυχόν εντοπισμό, σε περίπτωση ιχνηλάτησης. Οι ταξιδιώτες θα συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο και τα στοιχεία τους για μπορέσουν να τους εντοπίσουν, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί στην πορεία απαραίτητο.
Την ίδια ώρα, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ζητούν από το υπουργείο Ναυτιλίας να δημιουργήσει μία ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής υπεύθυνης δήλωσης, όπως συμβαίνει στους διεθνείς πλόες, προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία με τα έντυπα, αφού πέρυσι κάθε ημέρα συγκέντρωναν 5.000-6.000 υπεύθυνες δηλώσεις στον καταπέλτη των πλοίων.


Latest News

Σύγκρουση πλοίων στο λιμάνι της Πάτρας
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση

Attica Group: Με τέσσερα πλοία στα χρώματα της ΑΝΕΚ στις γραμμές της Κρήτης
Με τέσσερα πλοία με τα χρώματα της ΑΝΕΚ θα δραστηριοποιείται η Attica Group στις γραμμές της Κρήτης, μετά την ολοκλήρωση της απορρόφησης της Χανιώτικης εταιρείας