Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ανέβαλε την προγραμματισμένη αύξηση των τιμών στα τέλη διέλευσης που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από τις 15 Απριλίου για την 1η Ιουνίου

Η ανακοίνωση περί αναβολής από τις Αρχές της Διώρυγας έγινε μετά από διαμαρτυρίες φορέων της ναυτιλιακής βιομηχανίας, και συγκεκριμένα από κοινή επιστολή που εστάλη από το Διεθνές Ναυτικό Επιμελητήριο (ICS), την Ασιατική Ένωση Εφοπλιστών (ASA) και την Ένωση των εφοπλιστικών φορέων της ΕΕ (ECSA), στην οποία εκφραζόταν η ανησυχία για το σύντομο διάστημα στο οποίο επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ οι αυξήσεις.

Οι προτεινόμενες αλλαγές αντιπροσωπεύουν μια ελάχιστη αύξηση κόστους ανά διέλευση ύψους 20.000 δολ (αύξηση 57%) και μια μέγιστη αύξηση κόστους 58.500 δολ (αύξηση 167%) το οποίο μεταφέρεται τώρα για την 1η Ιουνίου 2021.

Η διώρυγα του Παναμά είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές διαδρομές στον κόσμο. Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 14.000 διελεύσεις.

Στις 13 Απριλίου 2021, η Αρχής της Διώρυγας (Panama Canal Authority) ανακοίνωσε την ημερομηνία αναβολής των νέων τιμολογίων διέλευσης. Αυτή η αλλαγή στην ημερομηνία εφαρμογής θα παράσχει στον ναυτιλιακό κλάδο περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί για την προσαρμογή στα νέα τέλη εκτιμούν οι ναυτιλιακοί φορείς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια