Περίπου οκτώ μήνες μετά την κατάρρευση της συμφωνίας για την πώληση της Newcastle στην Saudi Public Investment Fund και την PCP Capital Partners, το θέμα επαναφέρει η Daily Mail αποκαλύπτοντας ότι ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ενήργησε προς όφελος του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμετ μπιν Σαλμάν.

Η προτεινόμενη εξαγορά της Newcastle United από μια κοινοπραξία με τη στήριξη της Σαουδικής Αραβίας κατέρρευσε πέρυσι, όταν η ενδιαφερόμενη πλευρά απέσυρε το ενδιαφέρον της επικαλούμενη μεγάλες καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας από τις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, ο Μοχάμετ μπιν Σαλμάν ζήτησε από τον Μπορίς Τζόνσον να «διορθώσει και να επανεξετάσει» μια «λανθασμένη» απόφαση της Premier League, η οποία κατηγορήθηκε ότι επεχείρησε να εμποδίσει τη συμφωνία.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν 17 εβδομάδες, με την πλευρά των Αράβων να αναφέρει πως η μεγάλη καθυστέρηση στην επισημοποίηση της συμφωνίας τους ανάγκασε να αποσύρουν κάθε ενδιαφέρον για το αγγλικό κλαμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport