Tην πώληση δυο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 9.288 Teu το κάθε ένα, αντί συνολικού τιμήματος 195 εκατ. δολ, ανακοίνωσε η Capital Product Partners L.P. (CPLP).

Ειδικότερα η CPLP ήρθε σε συμφωνία με τρίτο μη συνδεδεμένο μέρος για την πώληση του containerships «CMA CGM Magdalena» , 115.639 dwt /9.288 TEU, τύπου Eco-Flex, Wide Beam που ναυπηγήθηκε το 2016 στα ναυπηγεία Daewoo-Mangalia και του containerships «Adonis» ‘ (115,145 dwt / 9.288 TEU, επίσης τύπου Eco-Flex, Wide Beam Containership που ναυπηγήθηκε το 2015 και αυτό στα ναυπηγεία Daewoo-Mangalia.

Τα δυο πλοία αναμένεται να παραδοθούν στον νέο ιδιοκτήτη τον Μάιο και το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου αντίστοιχα. Η λογιστική αξία των «Adonis» και «CMA CGM Magdalena» στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021 ήταν 72,7 εκατ. δολ και 71,7 εκατ. δολ αντιστοίχως, το οποίο σημαίνει ότι η εταιρεία θα καταγράψει σημαντικά κέρδη από την πώληση.

Η CPLP αναμένει μικτά έσοδα 97,6 εκατ. δολ από την ολοκλήρωση της πώλησης των πλοίων και την αποπληρωμή του χρέους που συνδέεται με τα δυο πλοία.

Η Capital Product Partners L.P εισηγμένη στον Nasdaq ελέγχει ένα στόλο από 17 πλοία εκ των οποίων 13 neo-Panamax container vessels, τρία Panamax container vessels και ένα Capesize bulk carrier.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα