Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας, από τον κόσμο του επιχειρείν, και η απόκτηση θεμελιακών χαρακτηριστικών στην αναγκαία προσπάθεια για τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τέθηκαν επί τάπητος στην διαδικτυακή ημερίδα.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αναλύθηκε λεπτομερώς ενώ υπήρξε διάλογος ανάμεσα σε εκπροσώπους του Εθνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και τους εκπροσώπους όλων των παραγωγικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας του Πειραιά. «Ένας διάλογος που ανέδειξε την ύπαρξη πλάνου και προετοιμασίας, για την αξιοποίηση των θεσμικών μεταρρυθμίσεων και των χρηματοδοτικών εργαλείων, μέσω των οποίων θα εκδηλωθεί η διττή προσπάθεια: Αφενός να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι συνέπειες της πανδημίας, από τον κόσμο του επιχειρείν, και αφετέρου, να αποκτήσει θεμελιακά χαρακτηριστικά η αναγκαία, συλλογική προσπάθεια, για τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

Έτσι, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και οι φορείς που συνέπραξαν στην εν λόγω Εκδήλωση, έκαναν ένα ακόμη, πολύ σημαντικό βήμα, στη σειρά διαβουλεύσεων και δημόσιων συζητήσεων, στο πλαίσιο της «Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης». Έχοντας αναλύσει ήδη, σε πρόσφατη Ημερίδα, με τίτλο, «Πανόραμα Συνοχής: Χρηματοδότηση της Επιχειρηματικότητας, κατά την περίοδο της Πανδημίας και της Πράσινης Συμφωνίας», το γενικό πλαίσιο των προκλήσεων και των ευκαιριών, εξειδίκευσαν στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αναδεικνύοντας λεπτομερώς όλα τα χαρακτηριστικά της προσπάθειας που καλείται να εκδηλώσει η χώρα, εστιασμένα στο παράδειγμα της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς.

Κι όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, με τοποθέτηση του οποίου άνοιξαν οι εργασίες της Ημερίδας, η συγκεκριμένη, δημόσια, ανοικτή, διαφανής και δομημένη διαβούλευση, χωρίς αποκλεισμούς, φέρνει την Ελλάδα και την Ευρώπη πιο κοντά στον ύψιστο, κοινό στόχο: Να ανταποκριθούν στις ανάγκες και στις προοπτικές που διαμορφώνει το νέο, παγκόσμιο, άκρως ανταγωνιστικό τοπίο, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα και τις πολύ σοβαρές συνέπειες της πανδημίας.

Προσέγγιση στην οποία κινήθηκε και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής, κ. Άγγελος Κότιος, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της Ημερίδας, με την υπογράμμιση ότι, το σύνολο των παραγωγικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς, με την καταλυτική συνεισφορά του ΠΑ.ΠΕΙ, μπορούν και θα πορευτούν με επιτυχία, με συνεργατικότητα και πνεύμα αλληλεγγύης, στο δρόμο της ανάσχεσης των απωλειών, της ανοικοδόμησης της εθνικής οικονομίας, της δημιουργίας, διατήρησης και διαρκούς επαύξησης νέων θέσεων απασχόλησης.

Video εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News