Σε δημοπρασία θα βγει μέσα στο μήνα, στη Γενεύη, το μεγαλύτερο κατεργασμένο διαμάντι στη Ρωσία, μεγέθους 100,94 καρατίων, με την εκτιμώμενη τιμή πώλησης να αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 12 και 18 εκατ. ελβετικών φράγκων (ήτοι περίπου 19,96 εκατ. δολάρια).

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 12 Μαϊου από τον οίκο Christie’s, με την ειδική στους πολύτιμους λίθους Μαρί Σεσίλ Τσισάμολο να κάνει λόγο για ένα φανταστικό διαμάντι 100 και πλέον καρατίων, κοπής τύπου “emerald”, άψογης καθαρότητας και χρώματος D (ήτοι εντελώς άχρωμο). Μάλιστα πριν την επεξεργασία και κοπή του, το βάρος του ξεπερνούσε τα 100 καράτια.

Το θεσπέσιο διαμάντι φέρει τη χαρακτηριστική ονομασία «Alrosa Spectacle», καθώς εξορύχθηκε από τη ρωσική Alrosa, που είναι η κορυφαία στον κόσμο εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών ελέγχοντας περίπου το 27% της παγκόσμιας εξόρυξης διαμαντιών.

Μάλιστα, αν και το Spectacle θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα στη δημοπρασία, θα είναι μόλις το ένα από τα συνολικά 144 κομμάτια, πολύτιμους λίθους ή κοσμήματα, που θα βγουν στο σφυρί στην ίδια δημοπρασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus