
Σε πρωταγωνιστές του καλοκαιριού αναδεικνύονται οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί της χώρας μας, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της εταιρείας ταξιδιωτικών αναλύσεων ForwardKeys στη λίστα ανθεκτικότητας ου δημοσίευσε επτά από τις δέκα πόλεις είναι ελληνικές.
Συγκεκριμένα, η Μύκονος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με καλοκαιρινές κρατήσεις στο 54,9% σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Το ισπανικό νησί Ίμπιζα ακολουθεί με 49,2%, ενώ τα Χανιά στην Κρήτη βρίσκεται στην 3η θέση με 48,9%.
Οι υπόλοιποι επτά πιο ανθεκτικοί προορισμοί όσον αφορά τα διεθνή ταξιδιωτικά εισιτήρια που εκδόθηκαν είναι η Σαντορίνη με 48,1%, η Κέρκυρα (47,5%), η Θεσσαλονίκη (43,7%), η Palma de Mallorca στην Ισπανίας (41,2%), το Ηράκλειο στην Κρήτη (36,6%) , η Αθήνα (33,2%) και το Faro στην Πορτογαλία (32,8%).
Τον περασμένο Νοέμβριο, τρεις ελληνικές πόλεις – Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο – ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων πόλεων του ForwardKey στην Ευρώπη που δείχνουν ανθεκτικότητα.
Κλειδί οι εμβολιασμοί
Σύμφωνα με τους αναλυτές του ForwardKeys, το κλειδί για την αναβίωση των διεθνών ταξιδιών έγκειται στις εξελίξεις εμβολιασμού. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα και η Ισλανδία, οι οποίες είναι και οι δύο έτοιμες να υποδεχτούν εμβολιασμένους επισκέπτες αυτό το καλοκαίρι, έχουν δει τις εισερχόμενες κρατήσεις πτήσεων να αυξάνονται δραστικά, από τη στιγμή των ανακοινώσεων τους.
«Η Ελλάδα, της οποίας η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, έδειξε τον δρόμο και ανακοίνωσε πώς είναι πρόθυμη να καλωσορίσει επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ COVID-19 ή έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.
Αυτή η δημόσια θέση επιβραβεύτηκε σε κρατήσεις πτήσεων από μεγάλες εξερχόμενες αγορές. Όπως οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Ελλάδα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο δημοφιλών προορισμών για Βρετανούς ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι.
Τα επιβεβαιωμένα εισιτήρια για ταξίδια μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου βρίσκονται σήμερα 12% μπροστά από ό,τι ήταν στην αντίστοιχη στιγμή το 2019», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα.


Latest News

Aυξήθηκαν οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα τον Φεβρουάριο
Ιδιαίτερη αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις και διανυκτερεύσεις αλλοδαπών, με ποσοστά 3,8% και 4,9% αντίστοιχα
![Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail-600x400.jpg)
Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]
Το White Paper “Sustainable Expansion of Greek Tourism” που δημοσίευσε πρόσφατα η Accor αποτυπώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη φιλοξενία

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου