Ναυλώσεις τάνκερ για μεταφορά βενζίνης από Ευρώπη προς ΗΠΑ

Με προσωρινές ναυλώσεις τουλάχιστον 6 δεξαμενοπλοίων για μεταφορά βενζίνης από την Ευρώπη σε αμερικανικούς προορισμούς, προσπαθεί η αγορά να καλύψει τις αναμενόμενες ελλείψεις του καυσίμου στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, στον απόηχο της κυβερνο-επίθεσης στον πετρελαιαγωγό της Colonial την Παρασκευή.

Ναυλώσεις τάνκερ για μεταφορά βενζίνης από Ευρώπη προς ΗΠΑ

Με προσωρινές κρατήσεις τουλάχιστον 6 δεξαμενοπλοίων για μεταφορά βενζίνης από την Ευρώπη σε αμερικανικούς προορισμούς, προσπαθεί η αγορά να καλύψει τις αναμενόμενες ελλείψεις του καυσίμου στις ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, στον απόηχο της κυβερνο-επίθεσης στον πετρελαιαγωγό της Colonial την Παρασκευή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο στοιχεία της Refinitiv Eikon, έγιναν τουλάχιστον 6 κρατήσεις ναύλων για μεταφορά βενζίνης στις ΗΠΑ. Δύο ευρωπαίοι χρηματιστές βενζίνης δήλωσαν στο πρακτορείο ότι η αγορά εμφανίζεται επιφυλακτική περιμένοντας να δει πόσο χρόνο θα διαρκέσει το κλείσιμο του αγωγού, με τις ειδήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού να κάνουν λόγο για επανεκκίνηση ορισμένων μικρότερων γραμμών του πετρελαιαγωγού, ενώ η Colonial δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση του βασικού αγωγού.

«Δεν έχουμε καταγράψει κάποια μεγάλη αύξηση της κίνησης αλλά θα ήταν φυσιολογικό να υπάρχουν προληπτικές ναυλώσεις πλοίων,» δήλωσε ένας χρηματιστής, ενώ άλλος πρόσθεσε ότι η κούρσα των ναύλων εν μέσω των κρατήσεων στο λιμάνι της Ν.Υόρκης πιθανότατα θα έχει αντίκτυπο στην τιμολόγησης από την Ευρώπη. Τα περιθώρια διύλισης φορτηγίδας Ebob στην Ευρώπη, ανέβηκαν στα 10,38 δολάρια το βαρέλι, από 9,35 δολάρια την Παρασκευή, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

«Εάν το δίκτυο παραμείνει κλειστό για περισσότερο από μερικές ημέρες, οι αγορές των ανατολικών και νοτιοανατολικών περιοχών των ΗΠΑ θα αρχίσουν να νιώθουν κενά στην προσφορά και σχετικές αυξήσεις τιμών, ενώ τα κέντρα διύλισης στην ακτή του Κόλπου θα σπεύσουν να προωθήσουν φορτία ως εναλλακτική,» αναλυτής της Vortexa ανέφερε σε έγγραφο. Η Vortexa υποστήριξε ότι μια πιθανή άρση του νόμου Jones θα είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αγορά καθώς θα προσφέρει μεγαλύτερη διαθεσιμότητα δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά καυσίμων ανάμεσα στα αμερικανικά λιμάνια. Ο Νόμος θεσπίσθηκε το 1920 για να υποστηρίζει τις θέσεις εργασίας στη ναυτιλιακή βιομηχανία και απαιτεί τη μεταφορά αγαθών ανάμεσα στα αμερικανικά λιμάνια από πλοία που έχουν ναυπηγηθεί στις ΗΠΑ και έχουν αμερικανικά πληρώματα. Η Vortexa υπογράμμισε ότι τάνκερ που βρίσκονται transit μπορεί να κατευθυνθούν σε άλλα λιμάνια.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο