Σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα μπορούμε να ταξιδεύουμε στα νησιά από το Σάββατο 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη χθεσινή συνεδρίαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ακτοπλόων, λιμενικών και εκπροσώπων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής αποφασίστηκε με βάση και τι γενικότερες κυβερνητικές κατευθύνσεις τα ταξίδια να είναι ελεύθερα εφόσον ο επιβάτης προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό τεστ PCR  72 ωρών  ή αρνητικό self test.

Σύμφωνα να πληροφορίες θα χρησιμοποιηθεί και στην ακτοπλοΐα ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία όμως δεν είναι ακόμη έτοιμη, που σημαίνει ότι αρχικά μπορεί να αξιοποιηθεί σχετικό έγγραφο ανάλογο του περυσινού με επιπλέον ερωτήματα που θα αφορούν τον εμβολιασμό του κατόχου, την ύπαρξη αρνητικού PCR ή αρνητικού self test.

Ακόμη  δεν έχει διευκρινισθεί τι ακριβώς θα ισχύει με το πράσινο πιστοποιητικό που θα φέρουν μόλις εφαρμοσθεί οι ξένοι τουρίστες που θα εισέρχονται στη χώρα. Αυτό αναμένεται να αποσαφηνισθεί σήμερα σε νέα σύσκεψη.

Η υποχρεωτικότητα πάντως του τεστ αυξάνει το κόστος ταξιδιού με το ακτοπλοϊκό πλοίο, γεγονός που δεν αποκλείεται σε πρώτη φάση να επηρεάσει τη ζήτηση για ακτοπλοϊκά ταξίδια, με τους στεριανούς θερινούς προορισμούς να αποκτούν έτσι ένα προβάδισμα καθώς στις οδικές μετακινήσεις φαίνεται ότι προκρίνεται απλώς η αυστηρή σύσταση για τεστ κ.λ.π.

Επίσης σημειώνεται ότι τα μέτρα θα αφορούν τα ταξίδια από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας προς τα νησιά και όχι ενδιάμεσα ταξίδια ή τα ξίδια επιστροφής από τα νησιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News