Ο δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων και ο συνιδρυτής της Ethereum, Vitalik Buterin, πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες ατομικές φιλανθρωπικές συνεισφορές που έγιναν ποτέ, δωρίζοντας Ethereum και “meme νομίσματα” παρόμοια με το Dogecoin αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη μάχη της Ινδίας κατά του Covid .

Δυστυχώς, η αξία των νομισμάτων που δωρίστηκαν άρχισε να καταρρέει αμέσως μετά την αποκάλυψη της δωρεάς, καθιστώντας τη συνολική συνεισφορά πολύ μικρότερη σε αξία .

Την Τετάρτη, ο Buterin, ο 27χρονος συνιδρυτής της Ethereum, ανακοίνωσε ότι είχε συνεισφέρει σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια σε μια σειρά μη κερδοσκοπικών οργανώσεων, κάποια από αυτά στο πιο σταθερό Ethereum.

Vitalik Buterin

Αλλά περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά προήλθαν με τη μορφή του νομίσματος meme Shiba Inu (SHIB) – που πήρε το όνομά του από τη ράτσα του σκύλου και απεικονίζει τον σκύλο ως μασκότ – παρόμοιο με το Dogecoin. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Buterin δώρισε 50 τρισεκατομμύρια μάρκες SHIB στο Ταμείο Αρωγής Covid-Crypto της Ινδίας που ιδρύθηκε από τον Ινδό επιχειρηματία τεχνολογίας Sandeep Nailwal.

Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος κρυπτονομισμάτων του κόσμου δώρισε επίσης τα νομίσματα meme Dogelon (ELON) και Akita Inu (AKITA), τα οποία έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα αφού το Dogecoin άρχισε να λαμβάνει εκατομμύρια επενδύσεις στις αρχές αυτού του έτους.

Αυτά τα κρυπτονομίσματα δόθηκαν στον Buterin από τους δημιουργούς τους και ο δισεκατομμυριούχος κατείχε σχεδόν το 50% της συνολικής προσφοράς ορισμένων από αυτά τα νομίσματα. Αλλά οι αξίες τους, συμπεριλαμβανομένης της αξίας του SHIB, άρχισαν να μειώνονται σχεδόν κατά 40% αμέσως μετά την αποκάλυψη των δωρεών.

Λόγω αυτών των ανησυχιών, ο Nailwal έγραψε στο Twitter ότι θα «ενεργούσαν υπεύθυνα» και δεν θα έβλαπταν την τιμή του νομίσματος της Shiba Inu.

Για αυτό, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός μπορεί να χρειαστεί να διασφαλίσει ότι μεγάλα ποσά του κρυπτονομίσματος δεν θα μετατραπούν ταυτόχρονα σε βοήθεια Covid, και αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι το ρευστό νόμισμα μπορεί να μην είναι άμεσα διαθέσιμο για να πάρει φιάλες οξυγόνου και άλλα απαραίτητα εφόδια για την αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης στην Ινδία.

Ο Buterin έκανε επίσης δωρεές σε Ethereum και meme νομίσματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στον μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό αξιολογητή GiveWell, στο Methuselah Foundation, το οποίο επικεντρώνεται στην επέκταση της ανθρώπινης ζωής και στο Ινστιτούτο Έρευνας Machine Intelligence που εργάζεται για την ανάπτυξη τεχνολογιών ασφαλούς τεχνητής νοημοσύνης (AI), ανέφερε το Forbes.

Λόγω της ξαφνικής πτώσης των τιμών αυτών των κρυπτονομισμάτων, η βοήθεια μπορεί να καταλήξει να αξίζει πολύ λιγότερο από τα προβλεπόμενα ποσά, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με το πώς οι δισεκατομμυριούχοι και οι φιλάνθρωποι μπορούν να προστατεύσουν την πραγματική αξία των κρυπτονομισμάτων τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto