Την παράταση στην χορήγηση των υπολοίπων ημερών άδειας του 2020 μελετά το υπουργείο Εργασίας.

Το αρμόδιο υπουργείο εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για τα το υπόλοιπο οφειλόμενο τμήμα της ετήσιας κανονικής άδειας του 2020 των εργαζομένων που τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής λόγω της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να χορηγήσουν έως τις 30 Ιουνίου 2021 τα υπόλοιπα αδειών στους εργαζόμενους έως το τέλος Ιουνίου κάτι όμως που πρακτικά είναι αδύνατο για τις επιχειρήσεις  που έθεσαν προσωπικό σε αναστολή.

Το σενάριο που εξετάζει τώρα το υπουργείο Εργασίας είναι να παρατείνει έως το τέλος του 2021 ή το 2022 την χορήγηση των υπολοίπων ημερών άδειας του 2020 ή να γίνει απόσβεση των υπολοίπων ημερών σε βάθος τριετίας.

Η παράταση θα αφορά τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει τεθεί σε αναστολή από το Μάρτιο του 2020 και συνεχίζει να τελεί σε αναστολή αδιαλείπτως ή κατά διαστήματα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2020 και το σύνολο ή το υπόλοιπο των δικαιούμενων ημερών της ετήσιας κανονικής άδειας του έτους 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση
Tax |

Πάνος Τσακλόγλου: Οι προκλήσεις και οι προοπτικές στη συμπληρωματική ασφάλιση

O υφυπουργός Εργασίας διαπίστωσε ότι η κάλυψη του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας από συμπληρωματική συνταξιοδοτική ασφάλιση υπολείπεται σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες