Ο Μάικλ Μπέρι, ο επενδυτής που έγινε διάσημος επειδή πόνταρε δισεκατομμύρια δολάρια κατά των ενυπόθηκων χρεογράφων στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης, έκανε μια δυναμική κίνηση σορτάροντας την μετοχή της Tesla Inc του Ιλον Μασκ.

Η εταιρεία Scion Asset Management το Μπέρι είχε αρνητικές θέσεις απέναντι σε 800,100 μετοχές της Tesla την 31η Μαρτίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία. Οι θέσεις αυτές προσφέρουν το δικαίωμα στην Scion να πωλήσει τις μετοχές της Tesla σε οποιαδήποτε ημερομηνία στο μέλλον.

Οι μετοχές της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχαν εκτιναχθεί στο ρεκόρ των 883,09 δολαρίων ανά μετοχή στις 26 Ιανουαρίου, με την κορύφωση ενός ράλι του διήρκησε ένα χρόνο και οδήγησε την μετοχή της εταιρείας σε εκρηκτική άνοδο 700%. Ωστόσο, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η μετοχή είχε χάσει το 25% της αξίας της και βρίσκεται πλέον 35% κάτω από τα επίπεδα-ρεκόρ του Ιανουαρίου.

Το ποντάρισμα ενάντια στην Tesla δεν είναι το πρώτο του Μπέρι. Σε tweet του, τον Δεκέμβριο, που έσβησε αργότερα, είχε πεί ότι η εταιρεία του είχε σορτάρει την Tesla. Ο διαχειριστής του hedge fund είχε συμβουλέψει τον Μασκ να πωλήσει μετοχές για να αντλήσει κεφάλαια την ώρα που η μετοχή της εταιρείας βρισκόταν σε «γελοία» επίπεδα, όπως χαρακτηριστικά είχε πει.

Η Tesla ανακοίνωσε κέρδη-ρεκόρ στο πρώτο τρίμηνο, δείχνοντας ανεπηρέαστη από την έλλειψη επεξεργαστών που ταλανίζει την αυτοκινητοβιομηχανία, βελτίωσε την παραγωγή της και κέρδισε χρήματα από το Bitcoin. Ωστόσο, η μετοχή της υποχώρησε καθώς η αγορά βλέπει ότι υπάρχουν εμπόδια μπροστά και κυρίως το θολό τοπίο που αφορά στις παραδόσεις οχημάτων το 2021.

Είναι άγνωστο το πότε ο Μπέρι έκανε το ποντάρισμα κατά της Tesla, σε ποια τιμή και πόσο πλήρωσε η Scion για αυτό. Τα στοιχεία, τριμηνιαία αναφορά χαρτοφυλακίου από τα αντισταθμιστικά ταμεία, έδειξαν ότι η θέση short άξιζε 534 εκατ. δολάρια.

«Η Tesla είναι 14% κάτω από το τέλος του πρώτου τριμήνου με αποτέλεσμα οι θέσεις αυτές να είναι κερδοφόρες, αν και είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς με σιγουριά,» είπε ο Στιβ Σόσνικ, της Interactive Brokers LLC.

Ο ηθοποιός Κρίστιαν Μπέιλ υποδύθηκε τον Μπέρι στην κινηματογραφική έκδοση του Μάικλ Λιούις για την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, με τίτλο «Τhe Big Short”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street