Οι τιμές πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2 δολάρια σήμερα Τετάρτη. Η αναζωπύρωση της ανησυχίας για τη ζήτηση στην Ασία, καθώς αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα της πανδημίας, σε συνδυασμό με το φόβο ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων και με τη σειρά της θα περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη, είχαν σαν αποτέλεσμα την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Τα futures του WTI σημείωσαν υποχώρηση κατά 3,33 δολάρια (-5%) και έκλεισαν στα 62,06 δολάρια το βαρέλι. Πτώση της τάξης του 1,2%  είχαν σημειώσει και ση χθεσινή συνεδρίαση.

Τα futures Βrent υποχώρησαν κατά 3,11 δολάρια (-4,5%)και έκλεισαν στα 65,60 δολάρια το βαρέλι. Στη χθεσινή συνεδρίαση η τιμή είχε φθάσει τα 70 δολάρια καθώς υπήρχαν αισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με το άνοιγμα της αμερικανικής και των ευρωπαϊκών οικονομίων, ποθ είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές παγκοσμίως. Εκλεισαν όμως πτωτικά κατά 1,1%, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι φοβοι για τη ζήτηση στην Ασία, καθώς Ινδία, Ταιβάν και Ταϋλάνδη, ανακοίνωσαν νέα μέτρα περιορισμού κατά της πανδημίας.

«Η εικόνα» λέει η αναλύτρια της OANDA Sophie Griffins «είναι πιθανόν η πιο μοιρασμένη στα δύο από την αρχή της πανδημίας»

Παρόλα αυτά ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σταθερές και η αγορά έχει εξισορροπηθεί μετη ζήτηση να υπερβαίνει ελαφρώς την προσφορά.

Οι ανησυχίες σχετικά με τον πληθωρισμό οδήγησαν τους επενδυτές να μειώσουν τη θέση του σε επενδύσεις με μεγαλύτερο κίνδυνο, όπως είναι το πετρέλαιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές