Ενα φιλόδοξο σχέδιο επέκτασης με τουλάχιστον 35.000 προσλήψεις μέσα στο επόμενο δίμηνο ανακοίνωσε η Allied Universal, μια εκ των μεγαλυτέρων εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στις ΗΠΑ. Η εταιρεία αναμένεται να προσλάβει χιλιάδες εργαζόμενους για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Ή τουλάχιστον έτσι ελπίζει…

Παρά το ποσοστό ανεργίας που ανήλθε στο 6,1% τον Απρίλιο η πλήρωση των θέσεων εργασίας μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση . Κι αυτό επισημάνθηκε ιδιαίτερα τελευταία, με αρκετά στελέχη επιχειρήσεων να ομολογούν ότι δεν μπορούν να βρουν εργαζομένους για συγκεκριμένες θέσεις.

«Νομίζω ότι θα είναι δύσκολο», δήλωσε στο CNN ο Morgan Price, αντιπρόεδρος προσλήψεων στην Allied Universal και πρόσθεσε: «Αποτελεί πραγματική πρόκληση για εμάς να βρούμε εργαζομένους, αλλά αγωνιζόμαστε με πολλές άλλες εταιρείες που βρίσκονται επίσης στην ίδια θέση».

Εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης και των κατασκευών αναφέρουν ότι δεν μπόρεσαν να καλύψουν τις κενές θέσεις και η McDonald’s ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αυξάνει τους μισθούς για να προσελκύσει εργαζομένους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Allied Universal, η οποία παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας σε επιχειρήσεις, προχωρά σε μαζικές προσλήψεις: Τον Απρίλιο του 2020, η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να καλύψει 30.000 θέσεις εργασίας, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει αυτόν τον στόχο, καθώς η πανδημία και η οικονομικές της επιπτώσεις κράτησαν πολλούς εργαζόμενους στο περιθώριο.

Από τότε η εταιρεία έχει δει τη ζήτηση για εργαζόμενους να αυξάνεται περαιτέρω, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις αρχίζουν να ανοίγουν ξανά.

Για να προσελκύσει υποψηφίους, η εταιρεία προσφέρει μπόνους πρόσληψης σε ορισμένα μέρη της χώρας. Συνήθως, κυμαίνονται από 1.000 έως 2.000 $, αλλά μπορεί να είναι υψηλότερα. Για παράδειγμα, στη νότια Καλιφόρνια και στην περιοχή του Φοίνιξ, οι νέες προσλήψεις μπορούν να λάβουν έως και $ 3.000 μπόνους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή