Στην ιταλική πρωτεύουσα πραγματοποιείται σήμερα η Παγκόσμια Διάσκεψη για την Υγεία,  κατόπιν πρωτοβουλίας της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύριο θέμα την αντιμετώπιση των πανδημιών και τα πρώτα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν από την μάχη κατά της covid 19.

Θα είναι παρόντες στη Ρώμη η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, οι επίτροποι αρμόδιοι για θέματα υγείας και για τις οικονομικές υποθέσεις Στέλλα Κυριακίδου και Πάολο Τζεντιλόνι ενώ, μεταξύ άλλων, αναμένεται να πάρουν τον λόγο με διαδικτυακή σύνδεση ο Μπιλ Γκέιτς (ο οποίος έχει αναπτύξει φιλανθρωπική δραστηριότητα στον τομέα της υγείας ) και ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνουμ Γκεμπρεγέσους.

Οι εργασίες της διάσκεψης αναμένεται να ολοκληρωθούν γύρω στις έξι το απόγευμα.

Σύμφωνα με ό,τι έχει διαρρεύσει, πρόκειται να υιοθετηθεί η Διακήρυξη της Ρώμης, με πιθανή αναφορά στην υγειονομική αρωγή προς την Αφρική από μέρους των ευρωπαϊκών χωρών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των πανδημιών, τη δυνατότητα εμβολιασμού του πληθυσμού και τη γενικότερη παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των πολιτών.

Στη Διακήρυξη της Ρώμης αναμένεται να δοθεί έμφαση στην ανάγκη να υιοθετηθούν στο μέλλον βιώσιμες και προσβάσιμες στρατηγικές για την διαχείριση των μεγάλων υγειονομικών προβλημάτων με τα οποία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη στο μέλλον η παγκόσμια κοινότητα.

«Θα εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η υγειονομική ασφάλεια, να ενισχυθούν τα συστήματα υγείας, αλλά και η ικανότητά μας να αναμετρηθούμε στο μέλλον με τις όποιες υγειονομικές κρίσεις, πάντα μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Υγεία
Διαλειμματική νηστεία: Οι κίνδυνοι των 8 ωρών διατροφής – Αποκαλυπτική έρευνα
Plus |

Διαλειμματική νηστεία: Οι κίνδυνοι των 8 ωρών διατροφής – Αποκαλυπτική έρευνα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η διαλειμματική νηστεία με παράθυρο διατροφής 8 ωρών δεν μείωσε τον συνολικό κίνδυνο θανάτου, αντίθετα αύξησε κατά 91% το θάνατο από καρδιαγγειακή νόσο